Kenen varassa olet?

Mitä sinulle kuuluu? Oikeasti. Onko elämässäsi palikat kohdillaan vai ovatko palikat siellä sun täällä, kenties kadoksissa….

Tiedätkö, ihminen on sellainen, että hän voi pettää luottamuksen. Todennäköisesti olet sen huomannut. Terveys on myös sellainen, että sen voi menettää. Rakas läheinen, omat lapset tai lapsenlapset, nekään eivät ikävä kyllä ole pysyviä. Työttömyystilastot kertovat, että työ ei sekään ole pysyvää riippumatta kuinka hyvä tai korvaamaton työntekijä on ollut.

Kaikki katoaa… onpa masentavaa...

En tiedä, mikä sinun suhteesi on Jumalaan. Ehkä uskot Häneen tai sitten et usko. Ehkä et usko, koska Hän ei ole sinua auttanut ahdingossasi ja ympärilläsi tapahtuu pelkkää pahaa. Saatat ajatella, että jos Jumala on olemassa, miksi Hän sallisi kaiken tämän pahan.

Joskus Jumala jostain syystä sallii kaikenlaista tapahtuvan uskovillekin… Joskus ne tapahtuvat ihmisille, jotka eivät ole nöyrtyneet Jumalan edessä tai eivät ole antaneet Jeesuksen pelastaa itseään... Jos me ymmärtäisimme Jumalan toimintaa täydellisesti, emmekö silloin olisi pienentäneet Hänet meitä pienemmäksi...

Ajattelen, että Jumalan olemassa olo ei riipu minun uskostani tai epäuskostani. Hän on olemassa minusta riippumatta.

Eikä kaikki itseasiassa katoa. Jumalan rakkaus ja Hänen lupauksensa ovat sellaisia asioita, jotka Raamatun mukaan eivät ikinä katoa.

”Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät koskaan katoa.” (Matt.24:35)

”Älkää olko vaelluksessanne ahneita; tyytykää siihen, mitä teillä on; sillä hän itse on sanonut: "En minä sinua hylkää enkä sinua jätä";” (Hebr.13:5)

Olosuhteista tai tunteista huolimatta minä voin luottaa Jumalaan ja Hänen Sanaansa. Ajattele mikä voimavara se on: Olen Jumalan varassa, en itseni.