Kuka johtaa kokousta?

Seurakunnan tilaisuudet voivat muuttua rutiinipläjäyksiksi niin että ne puskevat vuodesta toiseen saman kaavan mukaan kuin juna. Mutta vaikka tilaisuudessa olisi kuinka hienot puheet, ammattitaitoiset ylistysmusiikit, kaikki huomioon ottavat rukoukset ja ystävyyttä yli rajojen, kaikki tämä voidaan toteuttaa ihmislihan aikaansaannoksena kauniina ulkokuorena ilman Jumalaa. Näin ei tietenkään saisi olla.

Jesajan kirjassa on kohta jossa kerrotaan Jerusalemin repeytyneen muurin korjaamisesta ja vedensaannin turvaamisesta. Molemmat todella tärkeitä asioita. Mutta mitä sanoo Jesaja:
"Te huomasitte monta repeämää Daavidin kaupungin muurissa ja kokositte vedet Alalammikkoon;
te luitte Jerusalemin talot ja hajotitte taloja vahvistaaksenne muurin,
ja te teitte molempien muurien välille paikan, johon Vanhan lammikon vedet koottiin. Mutta hänen puoleensa te ette katsoneet, joka tämän tuotti, häntä te ette nähneet, joka tämän kauan sitten valmisti."
(Jes.22:9-11)

Itse tärkein unohdettiin - Jumala. Samoin voi käydä meille tämän ajan Jumalan palvelijoille...

Varmasti auttaisi, jos ajattelisimme, että jokainen palvelutehtävä, hartaus, Jumalanpalvelus tai mikä tahansa toimi mihin ryhdymme, olisi elämämme viimeinen mahdollisuus välittää hyvää Sanomaa Vapahtajastamme Jeesuksesta Kristuksesta. Ja mistä tiedämme vaikka näin juuri olisikin asia. ... Näin asennoituen voimme unohtaa kaiken hölynpölyn, rukoilla Hengessä ja totuudessa Kristusta ja Jumala itse johtaa kokouksen...

Tarvitsemme tietenkin elävän Jumalan läsnäoloa jokaisessa kokouksessa, ei vain teologista tietämystä asiasta. Ilmestyskirjassa on kohta, missä Jeesus koputtaa seurakunnan ovella. Hän ihan kuin kysyy: saisinko minäkin tulla mukaan...(Ilm.3:20)

Kuonan poisto

Jesaajan kirjan ensimmäisessä luvussa Herra kertoo, kuinka Hänen kasvattamansa lapset suuriksi tultuaan ovat luopuneet Hänestä.
"-Minä kasvatin lapsia, sain heidät suuriksi, mutta he luopuivat minusta." (Jes.1:2) "-he ovat kääntyneet pois." (Jes.1:4)

Herra sanoo: "Jos suostutte ja olette kuuliaiset, niin te saatte syödä maan hyvyyttä; mutta jos vastustatte ja niskoittelette. niin miekka syö teidät. Sillä Herran suu on puhunut." (Jes.1:19-20)

Jesajan näky koski Jerusalemia ja Juudaa, mutta sama periaate on sovellettavissa meidän päiväämme: Herran täytyy puhdistaa minustakin kuonaa (Jes.1:25). Olen niin jukuripäinen, että Herran tulee usein saattaa minut polvilleni kun en itse osaa siihen mennä.

Vaikka uskovan syväpuhdistus on tehty Kristuksen veressä, syntiluonnon halu on edelleen kuonaan. Siksi tulee aina suunnata Jeesukseen ja pitää lyhyet tilivälit Jumalan kanssa (Hebr.4:16, 1.Joh.1:7-9).