Perille pääsee vain armosta

Pelastuksen kannalta ei ole merkitystä sillä kuinka paljon Raamattua lukee tai kuinka usein käy kirkossa tai kuinka paljon määrällisesti tekee hyviä asioita. Usko Jeesukseen Kristukseen on ratkaiseva asia. Usko tuo pelastuksen. Hyviä tekoja tekemällä pääsee kyllä ikään kuin pidemmälle kuin vähemmän hyviä asioita tekemällä, mutta perille pääsee vain armosta kun uskoo Jeesukseen Kristukseen.

Jos ihminen tekee pahaa, niin silloin hän kumartaa paholaista eikä Jeesusta. Eikä se tie ole Jumalan tahdon mukaista. Hyvää tulee tavoitella.

kristinuskon ydintä - uskoni

Pitää lähteä siitä, että ymmärrämme, että on yksi Jumala, vaikka puhummekin Isästä, Pojasta ja Pyhästä Hengestä. On yksi Jumala, mutta Jumalalla on kolme persoonaa: Isä, Poika ja Pyhä Henki. Jeesus on Jumalan Poika, mutta samalla Jumala. Jeesus on ollut olemassa aina. Jeesus eli myös ihmisenä jolloin Hänellä oli samat tarpeet kuin kaikilla meillä. Jumalalle kaikki on mahdollista.

Adam ja Eeva sortuivat Paratiisissa syntiin, jonka seurauksena synti ja kuolema tuli ihmisten osaksi. Synnin palkka on kuolema. Synti johtaa kadotukseen. Me kaikki ihmiset teemme syntiä riippumatta siitä olemmeko ns. uskovaisia vai emme.

Jumala lähetti Jeesuksen ihmisenä maailmaan. Jeesus eli täysin synnittömänä läpi koko ihmiselämän. Miksi Jeesuksen piti tulla maailmaan ja kuolla? Jeesus oli täydellinen uhri mikä tarvittiin, jotta Adamista ja Eevasta lähtevä synti saadaan sovitettua. Jeesus sovitti koko ihmiskunnan synnit,  myös meidän tänään tekemämme synnit. Uskossa Jeesukseen tuo sovitus tavallaan aktivoituu.

Usko Jeesukseen mahdollistaa pääsyn Jumalan luokse. Saamme uskossa syntimme anteeksi Jeesuksen ristinkuoleman perusteella. Näin usko Jeesukseen on tie pelastumiseen. Ei ole muuta tietä. Jeesus on tie, totuus ja Elämä. Usko Jeesukseen vie Isän luo.

Ihminen ei ole ansainnut pelastusta vaan uskova saa sen täysin armosta lahjana. Ihminen on armon varassa. Pääsy taivaaseen ei riipu teoista. Murhamies uskossa on samalla viivalla uskovan pyhäkoululaisen kanssa.

Tullessaan uskoon syntinen ihminen syntyy uudestaan Hengessä. Vaikka hän elää tässä maailmassa, on hän pelastettu.

Mitä ihmisen tulee tehdä saadakseen iankaikkisen Elämän?
"Hän sanoi heille: 'Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva.-"
Mark.16:15-16

Rukouksen voima

Suosittelen lämpimästi käyttää seurakunnan rukouspalveluja. Pappia tai uskovaa tuttua voi pyytää rukoilemaan puolesta. Myös monissa kirkoissa on heti sisään tultua laatikko jonne voi jättää rukouspyynnön.  Rukouksessa on todellakin voimaa. Itse huomaan, että tänään on puolestani rukoiltu. Miten? Pyytämäni asiat ovat toteutuneet vaikka pidinkin niiden toteutumista ihmeenä. Kunnia ja kiitos Jumalalle.

Laittomuuden lisääntyminen


"Ja kun laittomuus lisääntyy, monien rakkaus kylmenee."
Matt.24:12

Romahduksen jälkeinen hätä Jumalan syliin

Joskus tuntuu, että mitä kauemmin taistelee kiusausta vastaan, niin sitä rajumpi on romahdus. Ja suuresta romahduksesta saattaa syttyä valtava Jumalahakuisuus ja jano, suorastaan hätä Jumalan syliin.

On selvää, että syntiä tekemällä ei seuraa mitään hyvää. Mutta mitä sitten on tuo romahduksen jälkainen Jumalan jano? Eikö se ole hyvää? Hätä Jumalan puoleen syttyy kun taistelemme syntiä vastaan. Se, että romahdamme taistelussa on huomattavasti parempi kuin jos romahdamme taisteluitta. Jos alistuisimme jokaiseen kiusaukseen, tuskin huutaisimme lainkaan Herran puoleen.

"Ei kai asia niin ole, kuin jotkut herjaajat väittävät meidän sanovan:'Tehdään vain pahaa, niin saadaan aikaan hyvää!' He kyllä saavat ansaitsemansa rangaistuksen."
Room.3:8

Uskossa vastaanotamme syntiemme sovituksen

", sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta, mutta saavat hänen armostaan lahjaksi vanhurskauden, koska Kristus Jeesus on lunastanut heidät vapaiksi. Hänet Jumala on asettanut sovitusuhriksi, hänen verensä tuo sovituksen uskossa vastaanotettavaksi.-"
Room.3:23-25

Siis usko ikään kuin aktivoi tuon sovituksen ihmisen elämässä.

Ihmisen luonnosta

Ihmisen katse hakeutuu luonnostaan himojensa mukaan. Ihminen käyttää ympäristöään ikään kuin muistinsa jatkeena. Ihmisen ei tarvitse ajatella ja katse löytää haluamansa. Se paljastaa minäämme mikä usein on aika karua tiedostettavaa.

Kaste ja uskonnolliset harrastukset eivät riitä

Kaste ja uskonnolliset harrastukset eivät riitä pelastukseen. Tarvitaan sellainen asia kuin usko.

"Hän sanoi heille: 'Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva.  Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen'."
Mark. 16: 15-16

Syntinen tekee syntiä

Jos sanon ilkeästi jollekin lähimmäiselleni, niin tuo sanominen tekona ei tee minusta syntistä vaan OLEN JO syntinen, koska sanon ilkeästi. Siis syntinen ihminen tekee syntiä.Synnitön ihminen ei tee syntiä.