Jumalan näkeminen

Kaupungilla eräs mies halusi, että näyttäisin hänelle Jumalani. Sanoin, että Jumala on Taivaassa, en voi näyttää Häntä. Täällä maailmassa me vaellamme uskossa, emme näkemisessä (2.Kor.5:7). Jos me näkisimme Jumalan, olisiko se sitten enää uskoa? Mies ei ollut tyytyväinen vastaukseeni.

 "-Autuaat ne, jotka eivät näe ja kuitenkin uskovat" (Joh.20:29b) "Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy." (Hebr.11:1) "Häntä te rakastatte, vaikka ette ole häntä nähneet, häneen te uskotte, vaikka ette nyt häntä näe, ja riemuitsette sanomattomalla ja kirkastuneella ilolla," (1.Piet.1:8)

Emme näe Jumalaa nyt. Mutta tulemme kerran näkemään.

"Rakkaani, nyt me olemme Jumalan lapsia, eikä ole vielä käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Me tiedämme tulevamme hänen kaltaisikseen, kun hän ilmestyy, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena, kuin hän on." (1.Joh.3:2)

Uskon askel

 Joskus elämässä tulee vastaan tilanteita, jotka ovat kertakaikkiaan vaikeita, ikäviä tai inhottavia. Jos nämä tilanteet eivät tule yllätyksenä, niihin ehtii varautumaan. Minä usein varaudun niihin liikaa murehtimalla ja stressaamalla. Mieleen nousee asioita, miten kaikki voivat mennä pieleen: Mihin minä nyt autonikin siellä parkkeeraan? Mutta enhän osaa edes lentokentällä toimia? Entä jos siellä ei ole edes vessaa? Useimmiten kuitenkin kohtaan nämä vaikeilta tuntuvat asiat niin, että rukoilen Jeesusta ja lähden. Olen huomannut, että lähes aina nämä vaikeilta tuntuvat tilanteet ovat sujuneet hyvin. Olisi tietysti kiva olla etukäteen murehtimatta liikaa.

Joosuan kirjassa luvussa kolme israelilaiset ylittävät Jordan-virran. Joosua sanoi Herran Sanana:

"Ottakaa siis kaksitoista miestä Israelin sukukunnista, kustakin sukukunnasta yksi mies. Niin pian kuin papit, jotka kantavat Herran, kaiken maan Herran, liitonarkkia, laskevat jalkansa Jordanin veteen, katkeaa Jordanin vesi, ylhäältä päin virtaava vesi, juoksussaan ja pysähtyy roukkioksi." (Joos.3:12-13)

Ajattele, että olet itse virtaavan Jordanin lähellä. Nyt otat sen ratkaisevan askeleen veteen. Jalkasi on jo liikkeessä ja näet, että virta edelleen virtaa. Huh. Se on todellinen uskon askel. Mutta he luottivat Herran Sanaan. Herra lupasi, että virtaava vesi pysähtyy.

Voimme varmasti omassa elämässämmekin ottaa uskon askeleita. Voimme luottaa siihen, että Jumala on kanssamme ja auttaa. Voimme luottaa Jumalan Sanaan. (Ps.115:11; Ps.23:3). Hän näkee mitä sinulla on edessäsi. Hän näkee seuraavan askeleesi ennenkuin otat sen.

Ihmeitä tekevä Jumala

"Herra, minun Jumalani, suuret ovat sinun ihmetekosi ja sinun aivoituksesi meitä kohtaan. Ei ole ketään sinun vertaistasi. Niitä minä tahdon julistaa, niistä puhua, niitten paljous on suurempi, kuin luetella taidan." (Ps.40:6)

Raamatussa esiintyy hyvin paljon Jumalan ihmeitä.

"sokeat saavat näkönsä, ja rammat kävelevät, pitaliset puhdistuvat, ja kuurot kuulevat, ja kuolleet herätetään, ja köyhille julistetaan evankeliumia." (Matt.11:5)

Missään Raamatussa ei sanota, etteikö Jumala tekisi ihmeitä myös tänä päivänä. On ihanaa rukoilla ihmeitä tekevää Jumalaa (ks.ps 103:1-5)

Rukoile

 "Mutta Pietari toimitti kaikki ulos ja laskeutui polvilleen ja rukoili; ja hän kääntyi ruumiin puoleen ja sanoi: "Tabita, nouse ylös!" Niin tämä avasi silmänsä, ja nähdessään Pietarin hän nousi istumaan." (Ap.t.9:40)

Alkuseurakunta rukoili paljon (Ap.t.1:13-14; 2:42). Kun Pietari vangittiin seurakunta rukoili lakkaamatta (Ap.t.12:5). Suuret Jumalanpalvelijat viettivät aikaansa polvillaan (A.p.t:9:40; 20:36; 21:5).

Seurakunnan johtajat ovat hengellisen taistelun eturintamassa. He eivät selviä ellei heidän puolestaan rukoilla. Lopunaikoina tämä entisestään korostuu, koska rukoilijoiden määrä vähenee ja laittomuus maailmassa lisääntyy. Älä siis katso millainen jokin johtaja on, miellyttääkö hän sinua tai ei. Rukoile hänen edestään. Heittäydy polvillesi ja katso Jumalaan.

Vaaka ei jää vinksalleen

Jos näen vääryyttä, haluan, että tapahtuu oikeus ja väärintekijät joutuvat vastaamaan teoistaan. Vieläpä saatan ajatella pahantekijöitä kohtaan julkaisukelvottomia asioita. Kuitenkin on parempi, että koston ajatukseni eivät toteudu.

"Älkää kenellekään pahaa pahalla kostako. Ahkeroikaa sitä, mikä on hyvää kaikkien ihmisten edessä." (Room.12:17)

Kyse on siitä, että Jumala hoitaa asian (Room.12:19). Minun tulisi keskittyä vain hyvään (Room.12:21), ja luottaa siihen, että Jumala ei jätä vaakaa vinksalleen. Tähän voi olla vaikeaa luottaa, jos näkee kuinka pahantekijät menestyvät ja näyttävät hyvinvoivilta (Ps.73). Mitä Sana sanoo pahantekijöistä: "Kuinka he joutuvatkaan äkisti turmioon! He hukkuvat, heidän loppunsa on kauhistava." (Ps.73:19). Paha saa palkkansa.

Orja vapautetaan ja saa armon

 "Ei Herra sentähden ole mielistynyt teihin ja valinnut teitä, että olisitte lukuisammat kaikkia muita kansoja, sillä tehän olette kaikkia muita kansoja vähälukuisemmat, vaan sen tähden, että Herra rakasti teitä ja tahtoi pitää valan, jonka hän oli vannonut teidän isillenne; niin Herra vei teidät pois väkevällä kädellä ja vapahti sinut orjuuden pesästä, faraon, Egyptin kuninkaan, käsistä." (5.Moos.7:7-8)

Jumala rakastaa omaisuuskansaansa, silmäterä Israelia. Jumala on uskollinen ja rakastaa myös sinua. Jeesukseen uskovana sinut on vapautettu orjuuden ikeestä. Voit elää elämääsi Jumalan lapsen vapaudella ja ilolla seurata Vapahtajaasi Herraa Jeesusta. Myös sinä, joka olet elämässäsi töpeksinyt pahemman kerran, voit kääntyä uskossa Jeesuksen puoleen ja vastaanottaa ihmeellisen armon - iankaikkisen armon.

Jumalan ravintoa

Kun Jumalan lapsi kääntää selkänsä Jumalalle ja lähtee maailman turuille, hän ei saa enää raikasta ravintoa Jumalalta. Maailma tarjoaa maailman ravintoa, likaista ja ummehtunutta. Samalla tapahtuu jotakin erikoista. Jumalan lapsen elämästä katoaa ilo ja rauha, tilalle tulee pelkoja ja huolia. Tällainen ihminen ehkä saa mitä lähtikin hakemaan, rikkautta, lihallisia nautintoja tai sekaisen huuruista elämää, mutta ne kestävät vain aikansa. On lyhytnäköistä panna toivonsa sellaiseen, mikä katoaa. Raikasta Jumalan ravintoa saa vain Jumalalta, kun pysyy Hänessä kiinni.

ks. Joh.15:5-11