Avioliitosta ja eroamisesta


On äärimmäisen surullista, kun kaksi avioliitossa elävää Jeesukseen uskovaa eroaa toisistaan. En henkilökohtaisesti voi ymmärtää miksi niin tapahtuisi. Kun ihminen tulee uskoon ja saa Pyhän Hengen, Jumala vuodattaa rakkautensa uskovan sydämeen Pyhän Hengen kautta (Room.5:5). Raamatussa sanotaan, että rakkaus ei koskaan häviä (1.Kor.13:8). Uskon, että tämä häviämätön rakkaus on Jumalan rakkaus joka uskovalle on annettu. Tällä häviämättömällä rakkaudella uskova voi rakastaa puolisoaan. Tämä rakkaus ylittää kaikki maalliset vastoinkäymiset,  kuten esimerkiksi puolison valittamiset, vanhuuden tuomat rapistumiset, kaikkinaiset sairaudet, jopa pettämistilanteet. 

Tietysti jos on niin, että puoliso on langennut ja esimerkiksi pettänyt toista osapuolta tai esimerkiksi sairauden seurauksena käyttäytyy väkivaltaisesti, on toki paras asua erillään. Mutta silloinkaan ei ole mitään tarvetta heti ottaa avioeroa. Sillä puoliso voi tehdä parannuksen ja löytää elävän uskon uudelleen tai esimerkiksi sairaus voi parantua.

On ihanaa lukea sellaisesta todistuksesta missä aviopari suuressa kriisissään viimeisenä vaihtoehtona päättää vielä yhdessä polvistua Jumalan eteen ja pyytää apua tilanteessa missä ei ole enää mitään inhimillistä pelastumisratkaisua. Ja kuinka Jumala sitten tuo ratkaisun ja pyhä avioliitto pysyy pystyssä.

Jeesus, auta aviopareja kääntymään sinun puoleesi!!