Pyhä Jumala

"Herra, kuka on sinun vertaisesi jumalien joukossa! Kuka on sinun vertaisesi, sinä pyhyydessä jalo; sinä ylistettävissä teoissa peljättävä, sinä ihmeitten tekijä!" (2.Moos.15:11)

Ei kukaan eikä mikään ole verrattavissa Jumalaan. Jumala on erillään kaikesta synnistä, epäpuhtaasta ja pahasta, kaiken tämän yläpuolella täydellisen puhtaana Majesteettina.

"Ei kukaan ole pyhä niinkuin Herra; paitsi sinua ei ole yhtäkään, eikä ole kalliota meidän Jumalamme vertaista." (1.Sam.2:2)

"Ylistäkää Herraa, meidän Jumalaamme, kumartukaa hänen jalkainsa astinlaudan eteen. Hän on pyhä." (Ps.99:5)

Tänäänkin voimme olla varmoja siitä, että on olemassa Jumala ja on olemassa Jumalan Poika, Jeesus Kristus "joka "ei syntiä tehnyt ja jonka suussa ei petosta ollut"" (1.Piet.2:22). Jeesus kuoli edestämme, sovitti syntimme ja nousi kuolleista kolmantena päivänä (1.Kor.15:3-4; 1.Joh.2:2). Kiitos Herralle, jos olet tämän sovitustyön ottanut uskon kautta vastaan.

Hän osoittaa tien

Ylösnoussut Jeesus Kristus on minun paimeneni, ylistysvirteni, valkeuteni, autuuteni, turvani ja apuni. Hän ON. Jeesus hoiti syntiasiani ristillä (Ps.22), nyt Hän johdattaa minua Paimenena perille (Ps.23) ja perillä Hän, Jeesus Kristus, on minun kuninkaani (Ps.24).

"Hän virvoittaa minun sieluni. Hän ohjaa minut oikealle tielle nimensä tähden." (Ps.23:3)

"Minä opetan sinua ja osoitan sinulle tien, jota sinun tulee vaeltaa; minä neuvon sinua, minun silmäni sinua vartioitsee". (Ps.32:8)

"Ja sinun korvasi kuulevat takaasi tämän sanan, milloin poikkeatte oikealle tai vasemmalle: "Tässä on tie, sitä käykää"." (Jes.30:21)

Vihastuminen - harkinta - toiminta

Kun tilanteet tulevat yllättäen, reagoimme helposti ei-niin-järkevällä tavalla. Vihastumme usein ennen harkintaa. Toisaalta vihastuminen ei ole synti, mutta vihastuminen voi helposti johtaa syntiin (Ef.4:26). Harkinnan tulisi ottaa pian sijaa vihastumisen syttyessä.

Nehemian kirjassa alla oleva kohta kuvaa ketjua: vihastuminen - harkinta - toiminta.
Olisihan se hyvä, että kulkisimme harkinta edellä, mutta kun tilanteet tulevat äkkiä, ei siinä ehdi mietiskelemään...

"Kun minä kuulin heidän valituksensa ja nämä puheet, vihastuin minä kovin. Ja harkittuani mielessäni tätä asiaa minä nuhtelin ylimyksiä ja esimiehiä ja sanoin heille: "Tehän kiskotte korkoa, kukin veljeltänne". Sitten minä panin toimeen suuren kokouksen heitä vastaan." (Neh.5:6-7)

Raamatun Sanan ymmärtämisen ilo

"Ja he lukivat Jumalan lain kirjaa kappale kappaleelta ja selittivät sen sisällyksen, niin että luettu ymmärrettiin." (Neh.8:8)

"Ja kaikki kansa meni, söi ja joi, lähetti maistiaisia ja vietti suurta ilojuhlaa; sillä he olivat ymmärtäneet, mitä heille oli julistettu." (Neh.8:12)

Kuinka mahtavaa on selkeä ymmärrettävä Saarna, missa Jumala kirkastaa kuulijalla Raamatun Sanan kohtia. Se tuottaa sanoinkuvaamatonta iloa.

Sanoman selkeyttä kuvaa hyvin Hab.2:2 "Ja Herra vastasi minulle ja sanoi: "Kirjoita näky ja piirrä selvästi tauluihin, niin että sen voi juostessa lukea"." (Hab.2:2)