Syntiin lankeemus

Keväällä luonto herää. Kukat kurottuvat kohti taivasta. Näyttää kuin niiden ainoa tehtävä olisi ylistää Jumalaa. Niin varmasti myös ensimmäiset 2 ihmistä kurottivat kätensä häpeilemättä kohti taivasta ja ylistivät.

"Herra Jumala sanoi ihmiselle: 'Saat vapaasti syödä puutarhan kaikista puista. Vain siitä puusta joka antaa tiedon hyvästä ja pahasta, älä syö, sillä sinä päivänä, jona siitä syöt, olet kuoleman oma.'"
1. Moos 2:16-17

Sitten käärme sanoi Paratiisissa hyvän ja pahan tiedon puun hedelmien syömisestä petollisesti:
" 'Ei, ette te kuole. Mutta Jumala tietää, että niin pian kuin te syötte siitä, teidän silmänne avautuvat ja teistä tulee Jumalan kaltaisia, niin että tiedätte kaiken, sekä hyvän että pahan.'
Nainen näki nyt, että puun hedelmät olivat hyviä syödä ja että se oli kaunis katsella ja houkutteleva, koska se antoi ymmärrystä. Hän otti siitä hedelmän ja söi ja antoi miehelleen, joka oli hänen kanssaan, ja mieskin söi. Silloin heidän silmänsä avautuivat, ja he huomasivat olevansa alasti. He sitoivat yhteen viikunanlehtiä ja kietoivat ne vyötärölleen."

1. Moos 3:4-7

Ja ihminen ei ollut enää kuin kedon kukka, ylistämässä kädet ylhäällä häpeilemättä... vaan ihminen meni piiloon.

Vaikeat asiat

Annoin asiani Jumalalle. Jumala halusi, että asia sujui hyvin. Jos asia olisi mennyt huonosti, olisi se myös ollut Jumalan tahto ja siksi oikein ja hyvin. Sillä en minä voi nähdä Jumalan aikomuksia ja tarkoitusperiä. Se mitä voin, on antaa elämäni Hänelle, joka näkee kaiken.Kuitenkaan mikään asia, minkä olen antanut Hänelle, ei ole mennyt huonosti vaan paremmin kuin olen uskonut. Kiitos Jumalalle!

Älä pelkää

"-älä pelkää, minä olen sinun kanssasi!
Älä arkana pälyile ympärillesi
-minä olen sinun Jumalasi.
Minä vahvistan sinua, minä autan sinua,
minä tuen sinua vakaalla, lujalla kädelläni."
Jes.41:10

Jumala siis käskee: Älä pelkää. Maailmaa ei tule pelätä.

David Jeremiahin kirjan: "Yli vuorten" mukaan pelon vastakohta olisikin rakkaus eikä esim. rohkeus.

Voima, rakkaus ja terve harkinta

"Eihän Jumala ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman, rakkauden ja terveen harkinnan hengen."
2. Tim.1:7

Uusi sydän

"Heittäkää pois kaikki rikkomuksenne, kaikki se millä olette syntiä tehneet, ja ottakaa rintaanne uusi sydän ja uusi henki. Miksi te kuolisitte, israelilaiset?"
Hes.18:31