Usko ja uskon kautta

"Ja niinkuin Mooses ylensi käärmeen erämaassa, niin pitää Ihmisen Poika ylennettämän, että jokaisella, joka häneen uskoo, olisi iankaikkinen elämä. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen." (Joh.3:14-18)

"Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja- ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi." (Ef.2:8-9)

Nämä Raamatun Sanat ihanasti osoittavat että ihmisen pelastumiseen iankaikkiseen elämään tarvitaan usko Jeesukseen Kristukseen. Ihminen pelastuu armosta uskon kautta kohdistaessaan uskonsa Pelastajaansa Jeesukseen Kristukseen.

Kun ihminen on pelastunut, ei hänen tarvitse jännittää mikä hänen uskonsa tila on elämänsä viimeisellä sekuntilla. Tähän tietysti monet ns. kirkonmiehet tarttuvat koska pelätään, että pelastusvarmuus aiheuttaisi hälläväliä meininkiä ja synnistä piittaattomuutta; Jos näin ajateltaisiin, olisi käsitys uskovasta uutena luomuksena edelleen maailman hengen mukainen eikä Raamatun sanan mukainen: "Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut." (2.Kor.5:17). Tähän liittyy myös käsitys pelastuneen uskosta ja käsitys pelastuksen menettämisestä.

Uskon, että jo-pelastuneen usko ei pidä pelastunutta pelastuneen tilassa vaan hän on pelastunut vaikka hän kääntäisi Jumalalle selän; Hirvittävää jos näin kävisi, mutta ajattelen, että näin todella voi käydä. Jos pelastunut kääntäisi Jumalalle selän, hänen elämästään tulisi iloton ja kärsimyksellinen, jopa helvetillinen. Tuhlaaja poika oli isänsä lapsi maailmallakin. Uskon myös vastoin monia muita suuntauksia, että pelastusta ei voi menettää; Jumalan lapsi on Jumalan lapsi, uudestisyntynyt on uudestisyntynyt (Joh.3). Näistä asioista voi tietysti myös painia puolesta ja vastaan. Ehkäpä sain sinunkin kasvoillesi hiukan punaa. Suo anteeksi jos näin kävi. Rakastan sinua Kristuksessa näkemyseroistamme huolimatta.




Nuorukainen Herran työssä

"Kahdeksantena hallitusvuotenaan, ollessansa vielä nuorukainen, hän alkoi etsiä isänsä Daavidin Jumalaa; ja kahdentenatoista vuotena hän alkoi puhdistaa Juudaa ja Jerusalemia uhrikukkuloista ja asera-karsikoista sekä veistetyistä ja valetuista jumalankuvista. Baalin alttarit kukistettiin hänen läsnäollessaan, ja niiden yli kohoavat auringonpatsaat hän hakkasi maahan, ja asera-karsikot sekä veistetyt ja valetut jumalankuvat hän murskasi ja rouhensi ja sirotteli niiden haudoille, jotka olivat niille uhranneet." (2.Aik.34:3-4)

Joosia tuli Juudan kuninkaaksi kahdeksanvuotiaana. Kuusitoistavuotiaana hän alkoi tosissaan etsiä Jumalaa. Kaksikymmentävuotiaana hän alkoi uudistukset. Kaksikymmentäkuusivuotiaana hän antoi määräykset Herran temppelin korjaamisesta.(2.Aik.34:1-8)

Jumala käyttää työssään niin nuoria kuin vanhoja.

"Älköön kukaan nuoruuttasi katsoko ylen, vaan ole sinä uskovaisten esikuva puheessa, vaelluksessa, rakkaudessa, uskossa, puhtaudessa." (1.Tim.4:12, ks. myös Jer.1:4-10)

 Kun nuori puhuu Jumalan Sanaa, vanhankin tulee heristää korviansa. Raamattu antaa Joosiasta hyvän kokonaistodistuksen (ks. 2.Kun.23:25)

"Myöskin vainaja-ja tietäjähenkien manaajat, kotijumalat ja kivijumalat ja kaikki iljetykset, joita oli nähty Juudan maassa ja Jerusalemissa, Joosia hävitti, täyttääkseen lain sanat, jotka olivat kirjoitettuina siinä kirjassa, minkä pappi Hilkia oli löytänyt Herran temppelistä." (2.Kun.23:24)

Jumalan sallimus

Jumala sallii monenlaisia asioita niin hyville kuin pahoille. Jumalattomat eivät ole mitenkään Jumalan hyppysten ulottumattomissa.

"Menneitten sukupolvien aikoina hän on sallinut kaikkien pakanain vaeltaa omia teitänsä; ja kuitenkaan hän ei ole ollut antamatta todistusta itsestään, sillä hän on tehnyt teille hyvää, antaen teille taivaasta sateita ja hedelmällisiä aikoja ja raviten teidän sydämenne ruualla ja ilolla." (Ap.t.14:16-17)

Jumalan sallimus perustuu Jumalan viisauteen ja Hänen tahtoonsa. Jumala näkee kaiken ennalta.