Miksi käyn kirkossa?

Käyn kirkossa koska saan siellä uskooni vahvistusta. Tarvitsen vahvistusta koko ajan. Käyn kirkossa koska siellä on samalla asialla useampi ihminen, ja Sanassa luvataan, että siellä on silloin myös Jeesus.

"Sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään."
Matt. 18:20

Käyn kirkossa, koska koen siellä veljeyttä ja yhteenkuuluvuutta. Käyn kirkossa, koska siellä saan uskossa kaikki syntini anteeksi. Käyn kirkossa, koska minulla on Kristusjano ja mikä olisi siihen parempi rohto kuin ehtoollisella vastaanottaa Kristuksen Ruumis ja veri.

"Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, pysyy minussa, ja minä pysyn hänessä."
Joh.6:56

Pelastumisen kannalta kirkossa ei olisi pakko käydä. Ihminen voi toki kotisohvallaankin antaa elämänsä Jeesukselle, saada kaikki syntinsä anteeksi ja vastaanottaa Pyhän Hengen. Mutta kotisohvalla harvemmin on seurakuntayhteyttä mikä ainakin minulle on tärkeä. Jano ajaa minua seurakunnan pariin.

"Hän sanoi heille: 'Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.'"
Mark.16:15-16

Mitä synti on?

Jeesus sanoo:
"Synti on siinä, että ihmiset eivät usko minuun - "
Joh.16:9

Raamatun ehkä lyhyin jae

"Jeesus itki."
Joh.11:35

Herra sanoo

"Herra sanoo: 'Minä pelastan hänet, koska hän turvaa minuun. Hän tunnustaa minun nimeäni, siksi suojelen häntä. Kun hän huutaa minua, minä vastaan. Minä olen hänen tukenaan ahdingossa, pelastan hänet ja nostan taas kunniaan. Minä annan hänelle kyllälti elinpäiviä, hän saa nähdä, että minä autan häntä.'"
PS.91:14-16

Kristinuskosta kirjoittaminen

Kun lukee Jeesukseen uskovana uskontotieteitä, teologiaa tai muuten vain tutkii esimerkiksi kristittyjen historiaa kautta aikojen, niin oma usko tulee olla vahva. Luin esimerkiksi yhtä kristittyjen historiasta kertovaa kirjaa, ja minulle ainakin välittyi kuva, että kirjoittajan mielestä Jeesuksen nimessä tehdyt ihmeet olivat jotakin pelletemppuja tai satuja. Se tietysti tuntuu hieman pahalta kun itse uskon ihmeisiin. Uskon, että Jumalalle totisesti kaikki on mahdollista, aivan kaikki. Jos Jumala haluaisi siirtää tätä rakennusta 100 kilometriä johonkin suuntaan, niin totisesti se siirtyisi. Sitten jäin miettimään, tulisiko ihmisellä joka kirjoittaa kristinuskosta olla kokemus Pyhän Hengen kosketuksesta, jotta hän pääsisi "uskon sisälle"ja näin tehdä paremmin ymmärrettäväksi sitä Hengen paloa mikä ihmiset saa liikkeelle vainoista huolimatta.

Kyydissä

Minulta kysyttiin kyytiä autolla kaupunkiin. Kun kysyin mieheltä, mistä hän tiesi, että olin maaseudulta kaupunkiin menossa, hän vastasi, että Jumala kertoi sen hänelle. Koko matkan kaupunkiin mies lauloi autossa virsiä ja kertoi että saan varat ulkomaan matkaan.

Jumala on suuri, Ihminen pieni

Niin, ajattelen, että sitten kun tulee se tosi paikka, niin silloin vedän Raamatun esille ja pelastan tilanteen... Ja sitten kun tilanne tulee, huomaankin piiloutuvani ja menettäväni kykyni tehdä asialle yhtään mitään...

Kuinka pieneksi siinä voi tuntea itsensä!

Ja mitä Jumala tekee! Antaa ylitsevuotavan rakkauden valon loistaa taivaasta suoraan sydämeen. On se kerta kaikkiaan käsittämätöntä!

Tänään, teidän kuultenne, on tämä kirjoitus käynyt toteen

"Jeesus tuli Nasaretiin, missä hän oli kasvanut, ja meni sapattina tapansa mukaan synagogaan. Hän nousi lukemaan, ja hänelle ojennettiin profeetta Jesajan kirja. Hän avasi kirjakäärön ja löysi sen kohdan, jossa sanotaan:

'Herran henki on minun ylläni, sillä hän on voidellut minut. Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman, julistamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen ja julistamaan Herran riemuvuotta. '

Hän kääri kirjan kokoon, antoi sen avustajalle ja istuutui. Kaikki, jotka synagogassa olivat, katsoivat tarkkaavasti häneen. Hän alkoi puhua heille: 'Tänään, teidän kuultenne, on tämä kirjoitus käynyt toteen.'"
Luuk.4:16-21

Jeesus luki Vanhasta Testamentista siis itsestään.