2.Kun.10

Israelin kuningas Jeehun elämä näyttäytyy Raamatun Toisessa kuninkaan kirjassa luvuissa 9 ja 10 suorastaan hätkähdyttävän väkivaltaisena. 

Kiitos Jumalalle, että Jeesukseen uskova ei kulje Jeehun väkivallan  tietä. Kiitos Jumalalle, että Jeesukseen uskova ei lyö ketään maahan. Jeesukseen uskova kulkee Jeesus-tietä (Joh.14:6) ja nostaa kättään, ei lyödäkseen vaan ylistääkseen Jumalaa joka on Taivaassa. 

"Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen isä, Rauhanruhtinas." (Jes.9:6)

Jouluevankeliumi luettuna


2.Kun.9

"Sitten Jeehu tuli Jisreeliin. Kun Iisebel kuuli sen, maalasi hän ihomaalilla silmäluomensa, koristeli päänsä ja katseli ulos akkunasta." (2.Kun.9:30)

Mitä mahtoikaan Iisebel ajatella. kun hän laittoi itseään ns. kuntoon? Siinä kului hänen elämänsä viimeiset hetket ja samalla viimeiset mahdollisuudet kääntyä elävän Jumalan puoleen. Iisebel kyllä tiesi, että kuolema oli edessä. 

Iisebel ei uskonut Jumalaan. Hän palveli baalia, epäjumalaa (1.Kun.16:31, 18:19). Hän murhautti Herran profeettoja (1.Kun.18:4), vietteli miehensä pahaan (1.Kun.21:25) ja harjoitti petosta (1.Kun.21:4-15)

Mutta Iisebeleilläkin on - niin kauan kuin henki pihisee - mahdollisuus kääntyä elävän Jumalan puoleen ja saada ryövärin armo  (ks. Luuk.23:43). Tiesithän sinä, että teoilla ei taivaaseen päästä? (ks. Ef.2:8-10)

2.Kun.8

"Juuri kun hän kertoi kuninkaalle, kuinka Elisa oli palauttanut kuolleen henkiin, tuli vaimo, jonka pojan hän oli palauttanut henkiin, anomaan kuninkaalta taloansa ja peltoansa. Silloin Geehasi sanoi: "Herrani, kuningas, tämä on se vaimo; ja tämä on se poika, jonka Elisa palautti henkiin"." (2.Kun.8:5)

Suunemilainen vaimo tuli anomaan kuninkaalta taloansa ja peltoansa takaisin. Joku oli ottanut ne hoiviinsa, kun hän oli ollut seitsemän vuotta filistealaisten maassa. Oli Jumalan järjestämä asia, että suunemilainen vaimo tuli kuninkaan luokse juuri silloin kun profeetta Elisan palvelija Geehas puhui hänen perheestään. Jumalan ajoitus on aina täydellinen. Kuningas antoi määräyksensä, että suunemilainen vaimo saisi takaisin omansa "ja lisäksi kaikki pellon sadot siitä päivästä alkaen, jona hän jätti maan, aina tähän asti." (ks. 2.Kun.8:6)

2.Kun.7

"Sen jälkeen Benhadad, Aramin kuningas, kokosi kaiken sotajoukkonsa ja tuli ja piiritti Samarian." (2.Kun.6:24). Piiritetyssä kaupungissa loppui syötävä ja ihmiset kokivat suoranaista nälänhätää. Jumala kuitenkin puuttui tilanteeseen.

"Sillä Herra oli antanut aramilaisten sotajoukon kuulla sotavaunujen, hevosten ja suuren sotajoukon töminää; ja niin he olivat sanoneet toisilleen: "Katso, Israelin kuningas on palkannut meitä vastaan heettiläisten kuninkaat ja egyptiläisten kuninkaat, että nämä hyökkäisivät meidän kimppuumme". Niin he olivat lähteneet liikkeelle ja paenneet hämärissä ja jättäneet telttansa, hevosensa, aasinsa ja leirinsä, niinkuin se oli; he olivat paenneet pelastaakseen henkensä." (2.Kun.7:6-7).

Jumalan ihmeistä on hyvä puhua. Jerikossa portto Raahabkin oli kuullut Jumalan ihmeistä ennen kuin israelilaiset olivat valloittaneet kaupungin: "Kun me sen kuulimme, raukesi meidän sydämemme, eikä kenessäkään ole enää rohkeutta asettua teitä vastaan; sillä Herra, teidän Jumalanne, on Jumala ylhäällä taivaassa ja alhaalla maan päällä." (Joos.2:11,ks.myös jae 10)

"Herra, minun Jumalani, suuret ovat sinun ihmetekosi ja sinun aivoituksesi meitä kohtaan. Ei ole ketään sinun vertaistasi. Niitä minä tahdon julistaa, niistä puhua, niitten paljous on suurempi, kuin luetella taidan." (Ps.40:6)

2.Kun.6

"Kun Jumalan miehen palvelija nousi aamulla varhain ja meni ulos, niin katso, sotajoukko, hevoset ja sotavaunut piirittivät kaupunkia. Ja hänen palvelijansa sanoi hänelle: "Voi, herrani, mitä me nyt teemme?" Hän sanoi: "Älä pelkää, sillä niitä, jotka ovat meidän kanssamme, on enemmän kuin niitä, jotka ovat heidän kanssansa"." (2.Kun.6:15-16).

Jumala on luonut henkiolennot.

"Ja enkeleistä hän sanoo: "Hän tekee enkelinsä tuuliksi ja palvelijansa tulen liekiksi";" (Hebr.1:7)

"Eivätkö he kaikki ole palvelevia henkiä, palvelukseen lähetettyjä niitä varten, jotka saavat autuuden periä?" (Hebr.1:14)

Jos silmämme avattaisiin kuten Jumalan miehen silmät avattiin jakeessa 2.Kun.6:17, näkisimme ympärillämme ihmeellisiä asioita.

"Ja Elisa rukoili ja sanoi: "Herra, avaa hänen silmänsä, että hän näkisi". Ja Herra avasi palvelijan silmät, ja hän näki, ja katso: vuori oli täynnä tulisia hevosia ja tulisia vaunuja Elisan ympärillä." (2.Kun.6:17)

Valitettavasti osa Jumalan luomista henkiolennoistakin ovat langenneet ja he palvelevat vihollista (Matt.25:41). Raamatussa puhutaan riivaajahengistä, pahoista hengistä (ks. 1.Kor.10:20-21; Matt.12:22-29). 

Näkymättömässä maailmassa vilisee  hyviä ja pahoja henkiolentoja. Pyhällä Hengellä täytetyssä Jumalan lapsessa ei ole sijaa kiusaajahengille.