Elätkö sumussa?

Raamatussa sanotaan:”Olkaa siis te täydelliset”, ”Rakastakaa vihollisianne” ja ”Olkaa pyhät”. Tässä konkreettisessa arkielämässä ymmärrän kyllä, että olen varsin epätäydellinen enkä suinkaan ole ensimmäinen, joka rakastaa loukkaajaansa. Että siitä vain yrittämään!

Mutta hyvä, että kristillisyys ei olekaan yrittämistä. Yrittämisen tie yleensä alkaa rehvakkaasti mutta päätyy romahdukseen.  Käskyihin tuijottamisen sijasta (Raamatussa on satoja käskyjä) meidän tulisikin katsoa lain täyttäjään, Jeesukseen ja sallia Hänen elävänä Jumalana toimia ja vaikuttaa meissä.

”sillä meidän sota-aseemme eivät ole lihalliset, vaan ne ovat voimalliset Jumalan edessä hajottamaan maahan linnoituksia.” (2.Kor.10:4)

”Mutta hän sanoi: "Mikä ihmisille on mahdotonta, se on Jumalalle mahdollista".” (Luuk.18:27)

Eteemme elämässämme saattaa tulla monenlaista vastustusta. Vastustaja saattaa olla esimerkiksi pelottava muukalainen joka pullistelee voimallaan ja mahdillaan. Saatamme olla peloissamme ja vapista. Kaikki me pelkäämme tietyissä olosuhteissa ja se on ihan luonnollista.

Uskovan päävastustaja on saatana. Saatanan enkelit ovat langenneita enkeleitä eli demoneja. Niitä saattaa asua useampia yhdessä ihmisessä. Demonit saastaisina henkinä tunnistavat uskovassa olevan Jumalan Pyhän Hengen. Pahat henget eivät mahda mitään Pyhälle Hengelle. Pimeys väistyy täysin varmasti, kun Valkeus ottaa sijaa. Kun huoneeseen syttyy valo, pimeys katoaa.

Oletko sinä Valkeuden lapsi? ”Ennen te olitte pimeys, mutta nyt te olette valkeus Herrassa. Vaeltakaa valkeuden lapsina” (Ef.5:8)

Tahdon sanoa, että Jeesuksen omana sinun taistelusi pahuuden valtoja vastaan ei ole veristä kamppailua siitä kenen oma olet. Jeesus on jo Golgatan ristillä voittanut sinut itselleen. Ja sen saatana tietää. Sinut on siirretty pimeyden vallasta rakkaan Pojan valtakuntaan (Kol.1:13). Voit levossa Kristuksessa kaiken arkielämän puuhastelun keskellä käskeä kiusaajahenkiä häipymään Jeesuksen nimessä. Silloin ne häipyvät. Ne eivät voi muuta.

Ihmisten pääpomo on joko saatana tai Jumala. Ne ihmiset jotka naureskellen pitävät uskonasioita tyhjänpäiväisinä satuina tai ovat täysin välinpitämättömiä ovat itse asiassa saatanan talutusnuorassa kuten sellainen sätkynukke jota ohjaillaan ylhäältä.

”Tämän minä olen kirjoittanut teille, jotka uskotte Jumalan Pojan nimeen, tietääksenne, että teillä on iankaikkinen elämä.” (1.Joh.5:13). Siinä se on sanottu. Huomaatko, kuinka varmalla pohjalla tämä on? Voit todella tietää, että sinulla on iankaikkinen elämä. Se iankaikkinen elämä on Taivaassa, jossa näet Jumalan kasvoista kasvoihin ja saat aina olla Herrasi Jeesuksen kanssa. Toinen tie on iankaikkinen kadotus, helvetti, jota tulijärveksi sanotaan. Kukaan täysijärkinen ei sinne halua. Mutta oletko silti sinne menossa?

Jeesus sanoo täysin selkokielellä:
”Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.” (Joh.14:6). Ajattele näitä sanoja: tie, totuus ja elämä.

 Jos haluat pelastua, päästä taivaaseen, tulla Jeesuksen omaksi, voit rukoilla esimerkiksi seuraavan rukouksen:
”Jeesus, minä uskon, että Sinä olet Jumalan Poika ja että Sinä kuolit puolestani. Tule minun elämääni, pelasta minut ja anna Minulle iankaikkinen elämä. Amen.”

Jos rukoilit sydämessäsi tämän rukouksen, pyydän, että ottaisit yhteyttä niin etsitään sinulle seurakunta jossa voit kasvaa ja oppia tuntemaan Jumalaasi enemmän. toni.taiveaho@armossa.fi