Hyvä sana

"Ja Herra ojensi kätensä ja kosketti minun suutani. Ja Herra sanoi minulle: "Katso, minä panen sanani sinun suuhusi. Katso, minä asetan sinut tänä päivänä yli kansojen ja valtakuntain, repimään maasta ja hajottamaan, hävittämään ja kukistamaan, rakentamaan ja istuttamaan."" (Jer.1:9-10)

Raamatun Profeetat olivat Jumalan äänitorvia jotka tuomitsivat synnin ja kutsuivat syntielämästä takaisin Jumalan yhteyteen. Ei ollut ihme, että heitä monasti vihattiin. Profeetat ilmoittivat myös tulevia.

Jumalan armoitus profeettoja kohtaan täytyi olla erityinen, sillä niin koviin paikkoihin Jumala heidät lähetti avaamaan suunsa tai julistamaan käytännön esimerkkien kautta.

Jos sinun on vaikea kertoa läheisellesi jotakin positiivista, voit ajatella profeettoja. Ajattele esimerkiksi Joonaa astelelemassa Niiniven kaduille. Ei ollut hänellä helppo tehtävä. Hänen tuli julistaa tuomiota: "Vielä neljäkymmentä päivää, ja Niinive hävitetään"! (Joona 3:4).

Sinun ei tarvitse julistaa tuomion sanoja vaan armon sanoja. Evankeliumi on ilosanoma. Hyvät sanat toinen toiselle rakentavat ja kannustavat jaksamaan tänäkin päivänä.

"Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sentähden on rakkaus lain täyttämys." (Room.13:10).



Arjen näkymättömät palvelijat

"Veljeni, älköön teidän uskonne meidän kirkastettuun Herraamme, Jeesukseen Kristukseen, olko sellainen, joka katsoo henkilöön." (Jaak.2:1)

Raamatussa sanotaan, että Jumala ei katso henkilöön (Gal.2:6, Room.2:11). Esimerkiksi rikas rikkauksineen ei mene köyhän edelle tai hyvin koulutettu todistuksineen ei mene kouluja käymättömän edelle (Jaak.2:2-4).

Raamatussa on varoittavia esimerkkejä siitä miten toisen suosiminen toisen edelle aiheuttaa ongelmia. Esimerkiksi Jaakobin Joosefin suosiminen ohi muiden veljien aiheutti veljissä kateutta ja vihaa (1.Moos.37:3-4).

On lohdullista tietää, että Jumala ei katso henkilöön. Mekin voimme muistaa tämän ja soveltaa sitä omassa elämässämme. Ehkä näin voimme huomata ne arjen näkymättömät palvelijat jotka maallisia titteleitä ja tunnustuksia vailla ”ilman loistoa” tekevät arvokasta Herran työtä piilossa katseiltamme.