Joos.10

"Olenhan minä sinua käskenyt: Ole luja ja rohkea; älä säikähdy äläkä arkaile, sillä Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi, missä ikinä kuljetkin." (Joos.1:9, ks.1:5,3:7).  Joosuan kirjan kymmenestä ensimmäisestä luvusta käy selvästi ilmi, että Herra todellakin oli israelilaisten kanssa; Luvussa 10 Herra Jumala heitti vihollisten päälle taivaasta isoja kiviä ja päiväänkin tuli lisää pituutta (Joos. 10:11-13). 

Jumala Kaikkivoipana voi käyttää luontoa ja koko luomakuntaa tahtonsa toteuttamiseen kuinka vain Hän tahtoo. Jumalalla on valta yli kaiken. Jeesukseen uskovana sinä olet Jumalan oma ja Hän on sinunkin kanssasi (Joh.1:12, Room.8:17). Jumalla on valta ajaa viholliset tieltäsi pois.

Joos.9

Gibeonilaiset tulivat Joosuan luo ja halusivat liiton israelilaisten kanssa. "Niin he menivät Joosuan luo Gilgalin leiriin ja sanoivat hänelle sekä Israelin miehille: "Me olemme tulleet kaukaisesta maasta; tehkää siis liitto meidän kanssamme"." (Joos.9:6). Gibeonilaiset valehtelivat sillä he eivät olleet kaukaisesta maasta (Joos.9:16). Raamatussa sanotaan: "Kavahda, ettet tee liittoa sen maan asukasten kanssa, johon tulet, etteivät he tulisi teidän keskuudessanne ansaksi;"(2.Moos.34:12). Israelilaiset eivät kysyneet asiaa Herralta, ja niin he nielaisivat valheen syötin (Joos.9:14).

Vaikka moni asia saattaa näyttää ja kuulostaa oikealta, tulisi  asia kuitenkin rukouksessa viedä Jumalalle; kysyä Jumalalta onko tämä asia nyt varmasti oikein näin.