Rukous ja Jumalan vastaus

"Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa." (Fil.4:6-7)

Näin mukavan unen, missä tapahtui paraneminen Jeesuksen nimessä.
Unessa naisella oli vasemmassa alhaalla vatsassa kyljen puolella jatkuva pistos. Kyseessä oli joku krooninen vakava sairaus. Nainen suostui että hänen paranemisensa puolesta rukoillaan. Jeesuksen nimessä nainen parani. Nainen ei ollut uskoa, että hengittäminen ei enää tuottanut pistosta. Sitten ylistettiin ja kiitettiin Jumalaa.

Jumalalle kaikki on mahdollista. Mahdotonkin sairaus voi parantua, taittunut jalka suoristua jne. Tässä rukousasiassa tarvitaan tietenkin Jumalaa, Hänen johdatustaan ja viisauttaan. Sillä ensinnäkään kaikki ihmiset eivät halua parantua. Toisekseen ihminen joka on sairas, on voinut jo parantua vaikka mistä muusta sairaudesta ja hänen nykyinen tilansa voi olla valtavien Jumalan ihmeiden riemuvoitto. Tahdon sanoa, että minun silmissäni tai sinun silmissäsi sairas ei välttämättä ole sairas niin kuin minä tai sinä ajattelemme.  

Tulisi myös olla selvillä se, että Jumalan rukousvastaus voi olla myös EI. Ja se on yhtä hyvä vastaus kuin KYLLÄ, sillä Jumalan tahdon toteutuminen on aina OIKEIN ja HYVÄ. 

Tämä on iso asia, ja tätä on oikeasti hyvä pohtia seurakunnissa. Karmein tilanne on, jos esimerkiksi pyötätuolipotilaalle aletaan puhua uskon vähyydestä jos hän ei heti rukouksen jälkeen nouse tuolistaan tanssimaan. Mielestäni se on suoranaista Jumalan pilkkaa ja Suuren Jumalamme ei-vastauksen halveksuntaa. On täysin selvää, että Jumalalla voi olla ihmisen ymmärrystä suurempi tarkoitus sillä, että joku jää sairaaksi Jumalan katsomaksi ajaksi. 

Kaikki tapahtuu Jumalan aikataulun mukaan, ei sen mukaan mitä seurakunnan tilaisuuden ohjelma-aikatauluun on printattu. 

Olen nähnyt Jumalan parantavan heti rukoustilanteessa, vasta myöhemmin ja olen nähnyt kuinka Jumala on sanonut "Ei". Kaikki mitä Jumala tekee on oikein ja hyvä. Halleluja! Kiitos Jumalalle.

"Rukoilkaa lakkaamatta." (1.Tess.5:17)