Jeesukseen uskova kastaa Jeesukseen uskovan

"Ja kulkiessaan tietä he tulivat veden ääreen; ja hoviherra sanoi: "Katso, tässä on vettä. Mikä estää kastamasta minua?"" (Ap.t.8:36)

Apostolien tekojen luvussa 8:26-40 voimme lukea siitä kuinka evankelista Filippus kastoi etiopialaisen hoviherran. Huomionarvoista tässä on se, että ei oltu sisätiloissa, ei ollut puhdasta ja siistiä, ei ollut pappia kastamassa eikä oltu rippikoulua käyty. Uskottiin ja kastettiin. Monet tänä päivänä toimivat samalla tavalla. Jesukseen uskova kastaa Jeesukseen uskovan. Liittyikö egyptiläinen hoviherra vesikasteen kautta siihen seurakuntaan jossa Filippus toimi? Tuskinpa. 

Jatkan tähän vielä muutaman rivin jälkikäteen, koska minulla tuli tähän ajatuksia. Tuntuuko, se jotenkin väärältä, jos kasteen suorittaa joku muu kuin pappi tai pastori? Kyllä se minustakin tuntuu vähän oudolta, jos kasteen suorittaa ihan ns riviuskova. Mutta se minusta tuntuu oikealta, jos kasteen suorittaa joku seurakunnassa toimiva palvelija, esimerkiksi diakoni tai evankelista tai vanhimmiston jäsen. Lisäksi Raamatun mukaan minusta tuntuu väärältä, jos kasteen suorittaa joku muu kuin biologinen mies. Tämä sukupuoli asia tässä on minun käsitykseni asiasta sen mukaan miten Raamatussa on.

Kääntyminen elävän Jumalan puoleen

Ennen Ruutin kirjaa Tuomarien kirjan viimeisessä jakeessa sanotaan: "Siihen aikaan ei ollut kuningasta Israelissa; jokainen teki sitä, mikä hänen omasta mielestään oli oikein." Tuohon aikaan uskollisuus oli varmaankin harvinaista. Tuomarien kirjaa seuraavan Ruutin kirjan Ruut oli kuitenkin uskollinen.

"Mutta Ruut vastasi: "Älä vaadi minua jättämään sinua ja kääntymään takaisin, pois sinun tyköäsi. Sillä mihin sinä menet, sinne minäkin menen, ja mihin sinä jäät, sinne minäkin jään; sinun kansasi on minun kansani, sinun Jumalasi on minun Jumalani. Missä sinä kuolet, siellä minäkin tahdon kuolla ja sinne tulla haudatuksi. Herra rangaiskoon minua nyt ja vasta, jos muu kuin kuolema erottaa meidät." (Ruut.1:16-17)

Ruut teki elämässään hyvän päätöksen. Hän oli pakana joka haki turvaa Israelin Jumalasta (Ruut.2:12). 
Ruutista tuli Daavidin isoisoisoäiti. Hänet löytää Jeesuksen syntykirjasta (Matt.1:5).

Jumala siunaa kun pakana kääntyy Elävän Jumalan puoleen. Tämä pätee tänäkin päivänä.

Jeesus tulee vielä takaisin maan päälle

"Kun hän oli tämän sanonut, kohotettiin hänet ylös heidän nähtensä, ja pilvi vei hänet pois heidän näkyvistään. Ja kun he katselivat taivaalle hänen mennessään, niin katso, heidän tykönänsä seisoi kaksi miestä valkeissa vaatteissa; ja nämä sanoivat: "Galilean miehet, mitä te seisotte ja katsotte taivaalle? Tämä Jeesus, joka otettiin teiltä ylös taivaaseen, on tuleva samalla tavalla, kuin te näitte hänen taivaaseen menevän."" (Ap.t.1:9-11)

Jeesus tulee vielä takaisin maan päälle (Ap.t.1:9-11; Matt.26:64; Ilm.19:11-16). Kaikki silmät saavat nähdä Hänet (Ilm.1:7). Jeesus tulee takaisin Öljymäelle (Sak.14:4; Ap.t.1:12). Ennen paluuta maan päälle, Jeesukseen uskovat elävät ja uskossa kuolleet temmataan Hänen  luoksensa (1.Tess.4:13-18). Tempauksessa ei ole mitään kauhistuttavaa sillä Sana sanoo: "Lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla" (1.Tess.4:18)

On ihmeellistä, että Herramme Jeesus Kristus tulee takaisin maan päälle. Sana tuli lihaksi (Joh.1:14), Hän syntyi neitsyt Mariasta (Matt.1:20). Hän sovitti syntimme (1.Joh.2:2). Hän kuoli sijastamme, Hänet haudattiin ja Hän nousi kuolleista kolmantena päivänä (1.Kor.15:3-5). Hän astui ylös Taivaaseen (Ap.t.1:9).

Kun kohotan katseeni kohti Taivasta, kysyn: Koska sinä tulet Herra. Ja Sinä itse vastaat: "Totisesti, minä tulen pian" (Ilm.22:20)

Alusta loppuun asti

"Ottakaa, veljet, vaivankestämisen ja kärsivällisyyden esikuvaksi profeetat, jotka ovat puhuneet Herran nimessä." (Jaak.5:10)

Profeetat varoittivat ihmisiä palauttaakseen heidät Jumalan luokse. Mutta heitä vainottiin ja tapettiin (Neh.9:26, Matt.5:12).

Profeetan piti puhua mitä Herra antoi. Tänä päivänä on valtavasti valheprofeettoja. Olen huomannut, että monet uskovat oikein höristävät korviaan kun kuulevat, että joku ihminen sanoo jonkun puheen olevan  profetia. He siis uskovat sen, vaikka profetia ei olisi Raamatun mukaista; nielevät valheen ja vieläpä levittävät sitä eteen päin. Ihmisillä on merkillinen tarve uskoa ennemmin ihmistä kuin Jumalaa.

Raamatun Sanassa on kaikki mitä meidän tulee tietää alusta loppuun asti. Pyhä Henki kirkastaa meille Sanaa niin että Raamatun asiat valaistuvat meille. Valaistuminen voi tapahtua Raamatun mukaisen Sanan julistuksen kautta tai itse lukemalla tai kuuntelemalla Raamatun tekstiä.

Turva Jumalassa

Psalmissa 23:4 sanotaan, että vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahaa. Miksi? Koska Herra on minun kanssani. Hän karkoittaa pedot ja paimenentaa minua. 

"Herra on  minun valkeuteni ja autuuteni: ketä minä pelkään! Herra on minun elämäni turva: ketä minä vapisen!" (Ps.27:1b).

"Vaikka sotajoukko asettuisi minua vastaan, ei minun sydämeni pelkäisi; vaikka sota nousisi minua vastaan, siinäkin minä olisin turvassa." (Ps. 27:3).
Ja jos sitten kuolisin, olisin Herran kanssa taivaassa. "joka uskoo, sillä on iankaikkinen elämä" (Joh.6:47)

"Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi" (Jes.41:10a), "Et sinä pelkää yön kauhuja, et päivällä lentävää nuolta" (Ps. 91:5),  "En minä sinua hylkää enkä sinua jätä" (Hebr.13:5c)

Uskovalla on turva Jumalassa. Myös tässä olevat Vanhan testamentin lupaukset voi Jeesukseen uskova ottaa vastaan, koska samat asiat vahvistetaan Jeesukseen uskoville Uudessa testamentissa. Kyse on Raamatun kokonaisilmoitukseen perustuvasta sovelluksesta.

Armahtakaa

"Niin Aakan vastasi Joosualle ja sanoi: "Minä todella olen tehnyt syntiä Herraa, Israelin Jumalaa, vastaan, sillä näin minä tein: kun minä näin saaliin joukossa kauniin sinearilaisen vaipan, kaksisataa sekeliä hopeata ja kultalevyn, viidenkymmenen sekelin painoisen, niin minussa syttyi niihin himo, ja minä otin ne; ne ovat kätkettyinä maahan keskelle minun telttaani, hopea alimpana"." (Joos.7:20-21)

Aakanin rikkomus oli se, että hänessä syttyi himo ja hän otti tuhon omaksi vihittyä mitä ei olisi saanut ottaa (Joos.6:17-19; 7:1, 11). Sen seuraukset olivat valtavat: Israelilaiset hävisivät Ain taistelussa ja Aakan kivitettiin (Joos.7:2-5, 20-21,25).

Yhden miehen rikkomuksesta aiheutuneet seuraukset voivat tuntua kohtuuttomilta. Tämä Raamatun kohta valaisee sitä, että synnillä on aina seurauksia. Myös, jos Jeesukseen uskova tekee syntiä, silläkin on seurauksia. Jos syntiä ei syystä tai toisesta hylkää, voi se ottaa sijaa enemmän ihmisen elämässä. Salakavalasti se vetää syvemmälle ja syvemmälle. Sitten eräänä päivänä uskova huomaa, että elämässä ei ole enää iloa eikä rauhaa. Synnin mukana voi elämään tulla myös häpeä, niin että ihminen ei rohkene enää tulla seurakunnan tilaisuuteen. Tai ehkäpä siellä seurakunnassa todella onkin vastassa niitä, jotka tuomitsevat, ja mielellään heittelevät Raamatun jakeita kuin tikareita tähän poloiseen, joka tuntee kyllä kyseiset Raamatun kohdat.
 

Jeesus kyllä antaa anteeksi. Mutta se ei valitettavasti tunnu kaikille riittävän.

Kaaleb 85 vuotiaana

Raamatussa monessa paikassa tulee ilmi elämän lyhyys. Elämä on kuin tuulen henkäys.(ks Ps.103:15-16). Elämän lyhyyteen ei kuitenkaan kannata masentua, sillä elämän pituus on Herran käsissä.

Kaaleb oli 85 vuotias puhuessaan seuraavat sanat:

"Sinä päivänä Mooses vannoi sanoen: 'Totisesti, se maa, johon sinä olet jalkasi astunut, on tuleva sinulle ja sinun lapsillesi perintöosaksi ikiaikoihin asti, koska sinä olet uskollisesti seurannut Herraa, minun Jumalaani'. Ja nyt, katso, Herra on antanut minun elää, niinkuin hän oli sanonut, vielä neljäkymmentä viisi vuotta sen jälkeen, kuin Herra puhui tämän sanan Moosekselle, Israelin vaeltaessa erämaassa. Ja katso, minä olen nyt kahdeksankymmenen viiden vuoden vanha ja olen vielä tänä päivänä yhtä voimakas, kuin olin sinä päivänä, jona Mooses minut lähetti; niinkuin voimani oli silloin, niin se on vielä nytkin: minä kykenen sotimaan, lähtemään ja tulemaan." (Joos.14:9-11)

On mahtavaa, että vanhakin voi olla Herran käytössä. Herra antaa tarvittavan voiman. Vanhakin voi olla mehevä ja vihanta.  (Ps.92:15)