5.Moos.13

Nosta kätesi kohti taivasta. Ylistä Herraa Jumalaasi. Ylistä Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalaa. Ylistä yhtä ja ainoaa Jumalaa. 

Raamatun Vanhassa testamentissa ja Uudessa testamentissa on yksi ja sama Jumala. Jos sinun poikasi, tyttäresi, vaimosi tai paras ystäväsi pyytäisi sinua lähtemään palvelemaan jotakin muuta jumalaa, älä ikinä lähde; "-niin älä noudata hänen mieltään äläkä kuule häntä;-" (jae 8). 

Uudessa testamentissa Jeesus sanoo: "Ja joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat, sen olisi parempi, että myllynkivi olisi pantu hänen kaulaansa ja hänet olisi heitetty mereen." (Mark.9:42). 

Raamattu suhtautuu vakavasti eksyttäjiin ja väärään houkutteleviin. Edes ihmeiden edessä ei eksytykseen pidä lähtee mukaan (ks. 5. Moos.13:1-4)


5.Moos.12

On kuin kultaista vasikkaa palvoisi, jos omien mielikuviensa ja halujensa mukaan luo oman käsityksen jumalasta ja sitten sanoo: tämä on nyt se, minun jumalani, johon minä uskon ja joka auttaa minua.

Raamattu kertoo millainen Jumala on. Mutta ihminen voi pelästyä; Ei! minun Jumalani ei ole ankara! Minun Jumalani ei hävitä kansoja! Hänhän on rakkaus, kaiken armon Jumala! 

Miksi Jumalan tulisi olla sellainen kuin sinä haluat, eikä sellainen kuin Hän itse sanoo Sanassaan? 

Otsikon luvussa varoitetaan israelilaisia vieraiden kansojen eksyttävistä jumalista: "Kun Herra, sinun Jumalasi, on hävittänyt ne kansat, joita sinä menet karkoittamaan tieltäsi, ja kun olet karkoittanut heidät ja asettunut heidän maahansa, niin varo, sittenkuin he ovat hävitetyt sinun tieltäsi, ettet kietoudu heidän pauloihinsa, heitä seuraamaan, ja ettet etsi heidän jumaliansa ja kysy: 'Miten oli näiden kansojen tapana palvella jumaliansa, että minäkin tekisin niin?'" (5.Moos.12:29-30)

Meidän tulee hyväksyä se tosiasia, että Jumala ei ole mielihalujemme tuote. Jumala ei myöskään muutu maailman muuttumisen myötä vaan on iankaikkisesti sama. Suuri rukoukseni on, että ihmiset alkaisivat lukemaan Raamattua, ja että sitä julistettaisiin pisteeseen asti! Jos tämä meno jatkuu ja valtakirkkomme jatkaa menoaan maailman mukana, voidaan pian sanoa, että sielläkin palvotaan kultaista vasikkaa eikä Jumalaa.