Israelissa

”Sinä olet minun suojani ja kilpeni, sinun sanaasi minä panen toivoni.” (Ps.119:114)

Minulla oli mahdollisuus käydä Israelissa elämäni ensimmäisen kerran. Tässä joitakin asioita jotka koskettivat minuun kulkiessani Jerusalemin katuja ja käydessäni Kiryat Tiv’onissa.

Vaikka ilmassa oli jännite väkivallantekojen tähden, olivat perheet ulkona kaikessa rauhassa viettämässä aikaa. Ihmiset kävivät lenkkeilemässä pimeän tullen ilman viiletessä, lapset juoksivat vanhempiensa takana vailla pelkoa.  Ja miksi pelätä kun Jumala on kansansa kanssa? Kävellessäni pitkin Jerusalemin katuja, ajattelin, että tämä on oikeasti turvallinen paikka. 













Yhtään humalaista ei tullut viikon aikana vastaan vaikka alkoholia myydään kaupoissa. Ihmiset osasivat pitää hauskaa ilman päihteitä.
























”Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään päin.” (Sak.14:4)

Käynti öljymäellä oli valaisevaa. Sieltä paikat ja etäisyydet loksahtivat paikoilleen. Edessä näkyi vanhan kaupungin kultainen portti. Tässä olin myös lopunajan tapahtumissa.




















Kiryat Tiv’onissa jatkui lopunajan tapahtumien ihmettely. Siellä Carmen vuorelta avautui näkymät laaksoon jota Harmagedoniksi sanotaan. Carmen vuorella Elia kohtasi 450 Baalin profeettaa (1.Kun.18:19-) Kiryat Tiv’onissa oli paljon huikeita näkymiä ja kaupungin läheltä löysimme myös paikan josta näkyi Välimeri.

Hiskian tunneli Jerusalemissa oli myös avartava kokemus. Vanha käännös  jakeessa 2.Kun.20:20 puhuu vesijohdosta. Se oli iso vesijohto sillä siellä mahtui hyvin kävelemään. Kuvassa alla tunneliston kuivaa reittiä.
















Oli kiva huomata kuinka kadunnimissä vilisi Raamatun henkilöitä ja kuinka tapahtumapaikat Raamatussa todella ovat olemassa ja niitä voi käydä katsomassa. Jumalan Sana on vahvasti esillä. Sen huomasi jo lentokoneessa matkalla Israeliin. Matkustajilla näkyi Raamatut edessään.