Siunausta

"Ja Iisak kylvi siinä maassa ja sai sinä vuonna satakertaisesti, sillä Herra siunasi häntä." (1.Moos.26:12)

"Silloin Eeli aina siunasi Elkanan ja hänen vaimonsa ja sanoi: "Herra antakoon sinulle lapsen tästä vaimosta sen sijaan, jonka hän on suostunut antamaan Herralle"; sitten he menivät kotiinsa. Ja Herra piti Hannasta huolen, niin että hän tuli raskaaksi ja synnytti vielä kolme poikaa ja kaksi tytärtä. Mutta poikanen Samuel kasvoi Herran edessä." (1.Sam.2:20-21)

 "Hän siunasi heitä, ja he lisääntyivät suuresti, ja hän antoi heille paljon karjaa." (Ps.107:38)

Kun siunaamme toisiamme rukoilemme, että Jumala siunaisi kuten tutussa Herran siunauksessa: "Herra siunatkoon sinua...". Ja kun Jumala siunaa, siitä seuraa hyvää. Pyydämme kiitosmielellä, että Jumalan yliluonnollinen muuttava voima vaikuttaisi lähimmäisessä ja toisi nöyrälle Herran palvelijalle menestyksen; varjeluksen, armon, rauhan ja rakkauden.

Jumala siunatkoon sinua.


Raamatussa kerrotaan avioliitosta

"Avioliitto pidettäköön kunniassa kaikkien kesken, ja aviovuode saastuttamatonna; sillä haureelliset ja avionrikkojat Jumala tuomitsee." (Hebr.13:4)

Raamatussa kerrotaan avioliitosta, että se on miehen ja naisen välinen liitto. Raamatussa annetaan myös ohjeita naimisissa oleville. Perusperiaate on, että avioliitto on elinikäinen liitto. Eroaminen tarjotaan vaihtoehdoksi aviorikostapauksissa.

"Mutta naimisissa oleville minä julistan, en kuitenkaan minä, vaan Herra, ettei vaimo saa erota miehestään; mutta jos hän eroaa, niin pysyköön naimatonna tai sopikoon miehensä kanssa; eikä mies saa hyljätä vaimoansa." (1.Kor.7:10-11)

"mutta haureuden syntien välttämiseksi olkoon kullakin miehellä oma vaimonsa, ja kullakin naisella aviomiehensä." (1.Kor.7:2)

"Mutta minä sanon teille: joka hylkää vaimonsa muun kuin huoruuden tähden ja nai toisen, se tekee huorin; ja joka nai hyljätyn, se tekee huorin." (Matt.19:9)

Vanhassa testamentissä esiintyy moniavioisuutta ja sivuvaimoja. Näistä tapauksista voimme esimerkinomaisesti lukea, kuinka ne aiheuttivat ongelmia. (Esim. 1.Kun.11:1.4)

 Avioliitto on Jumalan säätämä järjestys.

"Niin Herra Jumala vaivutti ihmisen raskaaseen uneen, ja kun hän nukkui, otti hän yhden hänen kylkiluistaan ja täytti sen paikan lihalla. Ja Herra Jumala rakensi vaimon siitä kylkiluusta, jonka hän oli ottanut miehestä, ja toi hänet miehen luo. Ja mies sanoi: "Tämä on nyt luu minun luistani ja liha minun lihastani; hän kutsuttakoon miehettäreksi, sillä hän on miehestä otettu". Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja he tulevat yhdeksi lihaksi. Ja he olivat molemmat, mies ja hänen vaimonsa, alasti eivätkä hävenneet toisiansa." (1.Moos.2:21-25)