Kristuksen kertakaikkinen uhri

"Tee itsellesi arkki honkapuista, rakenna arkki täyteen kammioita, ja tervaa se sisältä ja ulkoa." (1.Moos.6:14)

Kun Vanhassa testamentissa puhutaan synnin sovittamisesta, on kyse synnin peittämisestä, sillä vasta Kristus poistaa synnin, ettei tarvitse enää uudestaan ja uudestaan uhrata. Hebrealaiskirjeessä puhutaan kertakaikkisesta Kristuksen uhrista (ks. Hebr.7:24-27)

Tervaaminen sopii tässä nyt kuvaamaan peittämis asiaa. Siinä, ja myös jakeessa Jes 6:7 missä puhutaan sovituksesta, on käytetty samaa sanaa jonka perusmerkitys on 'peittää'

"Silloin lensi minun luokseni yksi serafeista, kädessään hehkuva kivi, jonka hän oli pihdeillä ottanut alttarilta, ja kosketti sillä minun suutani sanoen: "Katso, tämä on koskettanut sinun huuliasi; niin on sinun velkasi poistettu ja syntisi sovitettu". (Jes.6:6-7)

Mitä tästä opimme? Ehkä sen, että Vanhassa testamentissa synti peitettiin, mutta ei poistettu. Tarvittin uudestaan uhrausta. Kristuksessa emme tarvitse mitään peittämistoimenpiteitä, koska Kristus hoiti asian täydellisesti. Sinäkin olet toivottavasti ottanut vastaan Kristuksen kertakaikkisen täydellisen sovitustyön sinun syntiesi edestä - uskon kautta.