Kiitollisuus ja kunnioitus

Minulla on kiitollinen mieli Jumalaa kohtaan. Hän on antanut minulle tahtomisen ja halun ja muuttanut asennettani suhteessa lenkkeilyyn. Tämä arkinen asia on minulle kuin ihme. Taustani lenkkeilyn suhteen on se, että olen ollut himolenkkeilijä ja treenannut maratonia varten. Kun tulin uskoon, niin Jumala otti minulta monien muiden himojen lisäksi pois himon juoksemiseen, koska se ilmeisesti vei liikaa aikaani mm. perheeltä. Mainittakoon, että uskoontulon hetkellä Jumala otti pois myös halun mm. juoda olutta ja poisti kiroilun. Sittemmin uskovana minulle tuli vastaan uusi käsite: terveysliikunta. Että ihanko noin vain terveytensä vuoksi voisi liikkua. 

Raamatussa sanotaan näin:
”sillä Jumala on se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi.” (Fil.2:13)

Kyllä minä koen, että tämä arkinen asia on tullut Jumalalta. Sillä on joku tarkoitus, että nyt lenkkeilen. Olen siitä kiitollinen. Kiitollisuus ja Jumalan kunnioitus ovat muuten valtavan isoja asioita. Jos sinulla on aikaa, voit lukea esimerkiksi psalmin 50 ja Roomalaiskirjeen 1. luvun ja tarkkailla missä yhteydessä niissä puhutaan kiitollisuudesta ja kunnioituksesta.