Rukoilemisesta

Jumala kuulee kaikki rukoukset mikä on lohdullista. Sillä ei kai rukous ole mikään tekninen suoritus, jossa tulee tarkkailla, että kaikki elementit ovat oppikirjan mukaisesti mukana. Ja että tällainen kaikkien "sääntöjen" mukainen rukous olisi sitten ainoa minkä Jumala seulansa lävitse hyväksyisi. Onneksi näin ei ole. Tällainen rukous olisi helposti ulkokultainen ilman että se tulisi sydämestä.

Raamatusta löytyy paljon rukoukseen liityvää. Tulisi rukoilla nöyränä mutta rohkeana. Tulisi rukoilla armon ja rukouksen hengessä. Tulisi rukoilla Jeesuksen nimessä. Tulisi rukoilla hengessä ja totuudessa Jumalan tahdon mukaan. Kuitenkin yksinkertanen "Auta Jeesus!" täyttää nuo kriteerit jos huuto tulee aidossa uskossa sydämestä.

Nöyränä rukoilemisesta:
"Publikaani seisoi taempana. Hän ei tohtinut edes kohottaa katsettaan taivasta kohti vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen!'"
Luuk.18:13

Armon ja rukouksen nöyrässä hengessä rukoilemisesta:
"Mutta Daavidin sukuun ja Jerusalemin asukkaisiin minä vuodatan armon ja rukouksen nöyrän hengen. Ja he kohottavat katseensa minuun, kohottavat katseensa häneen, jonka ovat lävistäneet. He surevat häntä, niin kuin surraan ainoaa poikaa, ja valittavat häntä katkerasti, niin kuin esikoista valitetaan."
Sak.12:10

Rohkeana rukoilemisesta:
"Astukaamme sen tähden rohkeasti armon valtaistuimen eteen, jotta saisimme armoa ja laupeutta, löytäisimme avun silloin kuin sitä tarvitsemme."
Hebr.4:16

Alistuneena Jumalan tahtoon rukoilemisesta:
"Me saamme rohkeasti lähestyä Jumalaa uskoen, että hän kuulee meitä, mitä sitten pyydämmekin hänen tahtonsa mukaisesti."
1.Joh.5:14

Jeesuksen nimessä rukoilemisesta:
"Tähän asti te ette ole pyytäneet mitään minun nimessäni. Pyytäkää, niin te saatte, ja teidän ilonne on täydellinen."

Joh.16:24

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti