kristinuskon ydintä - uskoni

Pitää lähteä siitä, että ymmärrämme, että on yksi Jumala, vaikka puhummekin Isästä, Pojasta ja Pyhästä Hengestä. On yksi Jumala, mutta Jumalalla on kolme persoonaa: Isä, Poika ja Pyhä Henki. Jeesus on Jumalan Poika, mutta samalla Jumala. Jeesus on ollut olemassa aina. Jeesus eli myös ihmisenä jolloin Hänellä oli samat tarpeet kuin kaikilla meillä. Jumalalle kaikki on mahdollista.

Adam ja Eeva sortuivat Paratiisissa syntiin, jonka seurauksena synti ja kuolema tuli ihmisten osaksi. Synnin palkka on kuolema. Synti johtaa kadotukseen. Me kaikki ihmiset teemme syntiä riippumatta siitä olemmeko ns. uskovaisia vai emme.

Jumala lähetti Jeesuksen ihmisenä maailmaan. Jeesus eli täysin synnittömänä läpi koko ihmiselämän. Miksi Jeesuksen piti tulla maailmaan ja kuolla? Jeesus oli täydellinen uhri mikä tarvittiin, jotta Adamista ja Eevasta lähtevä synti saadaan sovitettua. Jeesus sovitti koko ihmiskunnan synnit,  myös meidän tänään tekemämme synnit. Uskossa Jeesukseen tuo sovitus tavallaan aktivoituu.

Usko Jeesukseen mahdollistaa pääsyn Jumalan luokse. Saamme uskossa syntimme anteeksi Jeesuksen ristinkuoleman perusteella. Näin usko Jeesukseen on tie pelastumiseen. Ei ole muuta tietä. Jeesus on tie, totuus ja Elämä. Usko Jeesukseen vie Isän luo.

Ihminen ei ole ansainnut pelastusta vaan uskova saa sen täysin armosta lahjana. Ihminen on armon varassa. Pääsy taivaaseen ei riipu teoista. Murhamies uskossa on samalla viivalla uskovan pyhäkoululaisen kanssa.

Tullessaan uskoon syntinen ihminen syntyy uudestaan Hengessä. Vaikka hän elää tässä maailmassa, on hän pelastettu.

Mitä ihmisen tulee tehdä saadakseen iankaikkisen Elämän?
"Hän sanoi heille: 'Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva.-"
Mark.16:15-16

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti