Nuorukainen Herran työssä

"Kahdeksantena hallitusvuotenaan, ollessansa vielä nuorukainen, hän alkoi etsiä isänsä Daavidin Jumalaa; ja kahdentenatoista vuotena hän alkoi puhdistaa Juudaa ja Jerusalemia uhrikukkuloista ja asera-karsikoista sekä veistetyistä ja valetuista jumalankuvista. Baalin alttarit kukistettiin hänen läsnäollessaan, ja niiden yli kohoavat auringonpatsaat hän hakkasi maahan, ja asera-karsikot sekä veistetyt ja valetut jumalankuvat hän murskasi ja rouhensi ja sirotteli niiden haudoille, jotka olivat niille uhranneet." (2.Aik.34:3-4)

Joosia tuli Juudan kuninkaaksi kahdeksanvuotiaana. Kuusitoistavuotiaana hän alkoi tosissaan etsiä Jumalaa. Kaksikymmentävuotiaana hän alkoi uudistukset. Kaksikymmentäkuusivuotiaana hän antoi määräykset Herran temppelin korjaamisesta.(2.Aik.34:1-8)

Jumala käyttää työssään niin nuoria kuin vanhoja.

"Älköön kukaan nuoruuttasi katsoko ylen, vaan ole sinä uskovaisten esikuva puheessa, vaelluksessa, rakkaudessa, uskossa, puhtaudessa." (1.Tim.4:12, ks. myös Jer.1:4-10)

 Kun nuori puhuu Jumalan Sanaa, vanhankin tulee heristää korviansa. Raamattu antaa Joosiasta hyvän kokonaistodistuksen (ks. 2.Kun.23:25)

"Myöskin vainaja-ja tietäjähenkien manaajat, kotijumalat ja kivijumalat ja kaikki iljetykset, joita oli nähty Juudan maassa ja Jerusalemissa, Joosia hävitti, täyttääkseen lain sanat, jotka olivat kirjoitettuina siinä kirjassa, minkä pappi Hilkia oli löytänyt Herran temppelistä." (2.Kun.23:24)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti