Joos.13

Kun israelilaiset valloittivat Jumalan israelilaisille lupaaman maan, he jostain syystä eivät karkoittaneet kaikkia siellä asuvia kansoja. "Mutta israelilaiset eivät karkoittaneet gesurilaisia ja maakatilaisia, vaan gesurilaiset ja maakatilaiset jäivät asumaan Israelin keskeen aina tähän päivään asti." (Joos.13:13). 

Raamattu näyttää, että vieraiden kansojen jääminen israelilaisten keskuuteen, sisälsi riskin. "Ottakaa siis henkenne tähden tarkka vaari siitä, että rakastatte Herraa, teidän Jumalaanne. Sillä jos te käännytte hänestä pois ja liitytte näiden teidän keskuuteenne jääneiden kansojen tähteisiin ja lankoudutte heidän kanssansa ja yhdytte heihin ja he teihin, niin tietäkää, ettei Herra, teidän Jumalanne, enää karkoita näitä kansoja teidän tieltänne, vaan ne tulevat teille paulaksi ja ansaksi, kylkienne ruoskaksi ja okaiksi silmiinne, kunnes te häviätte tästä hyvästä maasta, jonka Herra, teidän Jumalanne, on teille antanut." 

Vieraiden kansojen kautta tuli riski kääntyä vieraisiin jumaliin. Onko samanlaista riskiä olemassa tänä päivänä? Nimikristittyjen osalta kyllä. Jeesukseen uskovien osalta tuskinpa. Näen asian teoreettisena minimaalisena mahdollisuutena, että uudestisyntynyt Jumalan lapsi kääntyisi sydämessään vieraan uskontokunnan Jumalan puoleen; mahdollisuus on olemassa, mutta todennäköisyys sille on noin nolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti