1.Sam.13

"niin minä ajattelin: nyt filistealaiset hyökkäävät minua vastaan alas Gilgaliin, enkä minä ole etsinyt Herran mielisuosiota; ja minä rohkaisin itseni ja uhrasin polttouhrin". (1.Sam.13:12)

Saul oli tehnyt päätöksen, että hän omatoimisesti uhraisi polttouhrin ja yhteisuhrin. Tilanne oli sekava. Sotaväki oli peloissaan ja hajaantumassa. Määrältään ja fyysisiltä varustuksiltaan ylivoimainen vihollinen puski päälle. Eikä Samuel, oikea uhraaja, ollut tullut paikalle. Tai itse asiassa Samuel tuli juuri kun Saul oli saanut polttouhrin uhratuksi. Samuel sanoi: "Sinä olet tehnyt tyhmästi.-" (jae 13).

Saulin rikkomus oli rikkomus Herraa Jumalaa vastaan. Herra oli ilmoittanut Samuelin kautta kuinka toimia (ks. 1.Sam.10:8). 

Tämä Sanan paikka puhuu kärsivällisyydestä ja Jumalan tahdon noudattamisesta. Olosuhteet eivät anna oikeutta toimia Jumalan Sanaa vastaan.  "Anna meille Herra näkökykyä toimia tahtosi mukaan kaikissa asioissa. Anna kärsivällisyyttä, että emme hosu asioiden kanssa. Tarvitsemme myös ymmärrystä, että käsitämme, että vapaus ei ole Sanasi ulkopuolella. Amen".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti