1.Kun.16

Monen kuninkaan kohdalla puhutaan Jerobeamin tiestä tai Jerobeamin synnistä (esim. 1.Kun.16:2,19,26,31). Mitä oli Jerobeamin synti? Jerobeam johdatti kansaa harhaan ja palvoi epäjumalia (ks. 1.Kun. 12:28-33). Jumala myös lähetti profeetan Jerobeamin luo, mutta Jerobeam ei kääntynyt Herran puoleen, vaikka hän kuuli Herran Sanan ja näki kuinka Jumala kuivatti hänen kätensä (1.Kun.13:1-5). "Ei tämänkään jälkeen Jerobeam kääntynyt pahalta tieltään- " (1.Kun.13:33)

Se, että joku sanoo, että 'uskon jos näen', ei pidä aina paikkaansa. Ihmisen sydämen edessä voi olla peite, joka ei ota vastaan vaikka kaikki olisi ilmeistä.  Monasti on myös niin, että ihminen ei halua nähdä omaa tilaansa ja hän siksi torjuu kaiken.

Jumala voi ottaa peitteen pois sydämen päältä. Hän huolehtii, että kaikki sujuu hyvin ja armollisesti. Jumala ei jätä ketään puoli tiehen. Jos, et tunne vielä Jumalaa, voit rukoilla Jeesusta, että Hän tulisi asumaan sinun sydämeesi. Tullessaan Hän poistaa peitteen ja sinä alat näkemään. "mutta kun heidän sydämensä kääntyy Herran tykö, otetaan peite pois." (2.Kor.3:16)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti