2.Kun.24

"Ja hän vei pakkosiirtolaisuuteen koko Jerusalemin, kaikki päälliköt ja kaikki sotaurhot, kymmenentuhatta pakkosiirtolaista, ja kaikki sepät ja lukkosepät; ei jäänyt jäljelle muita kuin maakansan köyhät." (2.Kun.24:14)

Baabelin kuningas Nebukadnessar vei väkeä pakkosiirtolaisuuteen Baabeliin. Millaista pakkosiirtolaisuudessa oli? Jotakin siitä kertoo profeetta Jeremian lohduttava kirje:

"Näin sanoo Herra Sebaot, Israelin Jumala, kaikille pakkosiirtolaisille, jotka minä olen siirtänyt Jerusalemista pois Baabeliin: Rakentakaa taloja ja asukaa niissä, istuttakaa puutarhoja ja syökää niiden hedelmiä. Ottakaa itsellenne vaimoja ja siittäkää poikia ja tyttäriä; ottakaa pojillenne vaimoja ja naittakaa tyttärenne, että he synnyttäisivät poikia ja tyttäriä. Lisääntykää siellä älkääkä vähentykö. Ja harrastakaa sen kaupungin menestystä, johon minä olen teidät siirtänyt, ja rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidän menestyksenne." (Jer.29:4-7).

Tärkein viesti oli varmasti se, että vieraassakin maassa oli mahdollista lähestyä elävää Jumalaa. Sinäkin voit lähestyä Jumalaa missä ikinä olet tällä hetkellä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti