Jatkaa rukousta vaikka vuosikymmeniä

"Ja Iisak oli neljänkymmenen vuoden vanha, kun hän otti vaimokseen Rebekan, joka oli aramilaisen Betuelin tytär Mesopotamiasta ja aramilaisen Laabanin sisar. Ja Iisak rukoili Herraa vaimonsa puolesta, sillä tämä oli hedelmätön. Ja Herra kuuli hänen rukouksensa, ja hänen vaimonsa Rebekka tuli raskaaksi." (1.Moos.25:20-21)

Iisak oli Abrahamin omaisuuden perijä. Rebekka oli kaunis neitsyt, toimelias, ystävällinen ja vieraanvarainen. Iisakin ja Rebekan ensikohtaamisesta kerrotaan jakeissa 1.Moos.24:62-67.

Iisakilla ja Rebekalla oli avioliitossaan haasteena lapsettomuus. He rukoilivat noin 20 vuotta ennen kuin he saivat lapsensa, Eesaun ja Jaakobin. Iisak oli silloin 60 vuotias (1.Moos.25:26). Kaksikymmentä vuotta oli, ja on, pitkä aika odottaa, varsinkin kun ikää alkaa jo olemaan.  Iisakin ja Rebekan avioliitto kuitenkin säilyi vaikka sitä varjosti lapsettomuus.

Ehkä sinäkin olet rukoillut jotakin tiettyä asiaa jo kauan. Olet ehkä jopa menettänyt toivosi asian suhteen. Sinä voit kuitenkin jatkaa rukousta. On ihan Raamatun mukaista rukoilla vuosikymmenet. Jumalan aikataulu ja tarkoitusperät ovat aina oikeat ja hyvät, eikä niitä vastaan kannata pienen ihmisen pokkuroida.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti