Jumalan työ menee eteen päin

"Sillä minä kasvatan umpeen sinun haavasi ja parannan sinut saamistasi iskuista, sanoo Herra, sinut, Siion, jolla on nimenä 'hyljätty', 'se, josta ei kukaan välitä'." (Jer.30:17)

Riippumatta siitä kuka, mistä, miksi tai kenen syystä, on painanut sinua maan rakoon, parannuksen saa aikaan Herra. Herra parantaa haavat. Parannus on seurausta ihmisen kääntymisestä elävän Jumalan puoleen.

Otetaan esimerkki. Ihminen kristillisessä yhteydessä mokaa pahemman kerran. Häntä katsotaan karsain katsein ja ihminen jättäytyy yhteisön ulkopuolelle. Ihminen tehdään mitättömäksi olemalla hiljaa tai häntä tietoisesti karttamalla. Kun tällainen langennut ja toisten tuomitsema ihminen jakaa murheensa Jumalalle, Jumala alkaa parantamaan haavoja. Uskossa Jeesukseen tapahtuu tervehtymistä - riippumatta lainkaan siitä yhteisöstä missä ihminen lankesi ja mistä hän koki parhaaksi poistua. Ihminen voi alkaa suorastaan kukoistamaan Kristuksessa. Jeesuksen verihaavojen kautta Hän on asemallisesti kuin puhdas neitsykäinen. Kaikki hänen syntinsä on Jumala täydellisesti anteeksi antanut 2000 vuotta sitten Golgatan ristillä. Ja niin Jumala alkaa avaamaan aivan uusia ovia ja Jumalan valtakunnan työ menee ihmeellisesti eteen päin.

Tahdon sanoa, että jos olet yhteisöstä pettyneenä lähtenyt pois, kenties oman lankeamisesi seurauksena, et silti ole lähtenyt pois Jumalan valtakunnasta! Usko vain Jumalaan. Jumalan työ jatkuu. Ehkä ympärillä tulee olemaan aivan uudet ihmiset. Mutta työn arvo on edelleen sama - Kristuksen kirkkauden kiitokseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti