Palvelukodissa

Palvelukodeissa on paljon ihmisiä. Osa heistä on sairaita, vanhoja ja yksinäisiä. Osa on sinne ikään kuin unohdettuja. Lisäksi suurimmalla osalla heistä ei ole mihinkään kiire.

Suurimmissa palvelukodeissa on vapaaehtoisvastaava. Häneen voi ottaa yhteyttä ja kysyä, voisiko käydä esimerkiksi soittamassa pianoa asukkaille tai lukemassa Raamattua tai laulamassa virsiä tai muuten vain juttelemassa. Eikä todellakaan tarvitse olla mikään alan virtuoosi.

Olen huomannut kuinka kaikki osapuolet saavat jotakin tällaisesta palvelukotitoiminnasta. Palvelukodin toiminnan ylläpitäjät saavat nostettua palvelukodin tarjoamaa palvelutasoa, asukkaat saavat aktiviteettiä ja auttaja saa auttaa ja palvella lähimmäistään.

Jo se, että asukkaat kokoontuvat huoneistaan yhteiseen tilaan ja ovat yhdessä, on suuri asia.

Jumala antoi minulle helmikuussa 2014 suuren halun mennä lukemaan Raamattua jollekin yksinäiselle vanhukselle. Sitten minua pyydettiin lukemaan Raamattua ryhmälle asukkaita. Pikku hiljaa toiminta muotoutui nykyisenkaltaiseksi. Siinä on mukana rukousta, Raamatunlukua, keskustelua ja virsiä. Jumala on lähettänyt muut vapaaehtoiset mukaan. Enhän minä esimerkiksi osaa laulaa.

Kun uskossa lähtee liikkeelle, niin Jumala kyllä johdattaa.

Jumalan Sanassa sanotaan:
"Puhdas ja tahraton jumalanpalvelus Jumalan ja Isän silmissä on käydä katsomassa orpoja ja leskiä heidän ahdistuksessaan ja varjella itsensä niin, ettei maailma saastuta."
(Jaak.1:27)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti