Olkaa alamaiset

"Vaimot, olkaa miehillenne alamaiset, niinkuin sopii Herrassa." (Kol.3:18)

Asiayhteys antaa ymmärtää, että tässä tosiaan on kyseessä aviovaimo. Tarkemmin sanottuna kehoitus on annettu uskovalle aviovaimolle. Aikaisemmin Kolossalaiskirjeessä puhutaan uskovan asemasta Kristuksessa. Uskovan asema on Kristus myös normaalissa perhe-elämässä missä vaihdetaan kakkavaippoja ja välillä riidellään :). Jumala on antanut meille paikan vaimona, miehenä, lapsena, isänä tai äitinä.

Vaimolla on miehen rinnalla Jumalan asettama paikka. Kirjaimellisesti vaimo tehtiin miehen kylkiluusta (1.Moos.2:22)

Tämä alun jae ihan turhaan aiheuttaa närää. Sanotaan, että hyvänen aika, tämähän pilkkaa naisen oikeuksia tai että taas poljetaan tasa-arvoa. Rakas lukija, tässä ei pilkata vaimon oikeuksia eikä tasa-arvoa.

"niin myös vanhat naiset olkoot käytöksessään niinkuin pyhien sopii, ei panettelijoita, ei paljon viinin orjia, vaan hyvään neuvojia, voidakseen ohjata nuoria vaimoja rakastamaan miehiänsä ja lapsiansa, olemaan siveitä, puhtaita, kotinsa hoitajia, hyviä, miehilleen alamaisia, ettei Jumalan sana pilkatuksi tulisi." (Tiit.2:3-5)

Huomasitko: "Ettei Jumalan sana pilkatuksi tulisi!" On selvää, että maailma tekee juuri päinvastoin mitä Jumala Sanassaan sanoo. Maailma haluaa, että perheissä taistellaan siitä kuka on pää. Mutta uskovan ei tule mennä maailman mukana.

Sanotaan vielä, että vaimo ei ole alamainen naapurin isännälle vaan omalle miehelleen. Eikä vaimon tule olla alamainen omallekaan miehelleen jos mies paatuneena elää kuin Jumalaa ei olisi; Esim. paatuneen miehen väkivallan kohteena ei tarvitse olla. Alamaisuus ei ole diktaattorin alla olemista eikä alistamista. Alun jakeen Sana osoitettiin vaimolle, ei miehelle. Se ei missään mielessä ole miehelle lupa alistaa! Kyse ei lainkaan ole alistamisesta. Kyse on lyhyesti sanottuna Kristuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti