3.Moos.8

Luku 8 käsittelee pappien vihkimistä virkaansa. Siihen liittyy Mooseksen toimittama veren sively vihittävien pappien oikean korvan lehteen, oikean käden peukaloon sekä oikean jalan isoonvarpaaseen.

"Ja hän toi esille toisen oinaan, vihkiäisoinaan, ja Aaron ja hänen poikansa laskivat kätensä oinaan pään päälle. Ja Mooses teurasti sen ja otti sen verta ja siveli sitä Aaronin oikean korvan lehteen ja oikean käden peukaloon ja oikean jalan isoonvarpaaseen. Ja Mooses toi Aaronin pojat esille ja siveli verta heidän oikean korvansa lehteen ja oikean kätensä peukaloon ja heidän oikean jalkansa isoonvarpaaseen, mutta vihmoi muun veren alttarille ympärinsä." (3.Moos.8:22-24)

Raamattu ei suoraan kerro mitä tämä erikoiselta tuntuva veren sively tarkoittaa. Ajattelen, että toimitus viittasi oikeaan kuulemiseen, kokonaisvaltaiseen omistautumiseen ja palvelun pyhyyden korostamiseen. 

Sovellettuna tähän päivään voimme kysyä itseltämme, onko meillä korvat, jotka kuulevat Kristuksen täytetyn työn kautta? Vaellammeko Kristuksen kalliilla verellä raivaamaa polkua? Tekevätkö kätemme sitä mihin ne ovat luotu?  Voi kunpa minäkin ymmärtäisin, kuinka valtavan suuri asia on saada palvella Jumalaa - Kristuksen verellä pestynä! Uskossa Jeesukseen sinäkin olet Jumalan palvelija! Kiitos Herralle, saamme tehdä yhteistä työtä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti