4.Moos.21

"Ja kansa puhui Jumalaa ja Moosesta vastaan: 'Minkätähden te johdatitte meidät pois Egyptistä kuolemaan erämaahan? Eihän täällä ole leipää eikä vettä, ja me olemme kyllästyneet tähän huonoon ruokaan.' Silloin Herra lähetti kansan sekaan myrkkykäärmeitä, jotka purivat kansaa, niin että paljon kansaa Israelista kuoli." (4.Moos.21:5-6)

Kansa ymmärsi tehneensä syntiä, kun oli puhunut Moosesta ja Jumalaa vastaan. Kansa pyysi Moosesta rukoilemaan, että Herra poistaisi käärmeet heidän kimpustaan. Mooses rukoili. Silloin Herra käski Moosesta tekemään käärmeen ja laittamaan sen tangon päähän; Jokainen käärmeen pureman saanut, joka siihen katsoisi, jäisi eloon.

Sakarjan kirjassa on pysähdyttävä lause: "He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet." (Sak.12:10). Jakeessa viitataan Jeesukseen ja siihen, kun israelilaiset tunnistavat, kuka  Jeesus on. On varmasti pysähdyttävä hetki tajuta, että se mies jonka heidän sukulaisensa olivat ristiinnaulinneet, olikin Messias Kristus jota he olivat odottaneet. Kääntäkäämme mekin katseemme ylennettyyn Kristukseen, uskon alkajaan ja täyttäjään (ks. Hebr.12:2).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti