4.Moos.25

"Niin Israel asettui Sittimiin. Ja kansa rupesi irstailemaan Mooabin tyttärien kanssa. Nämä kutsuivat kansaa jumaliensa uhreille, ja kansa söi ja kumarsi heidän jumaliansa. Kun Israel näin antautui palvelemaan Baal-Peoria, syttyi Herran viha Israelia kohtaan. Ja Herra sanoi Moosekselle: "Ota kansan kaikki päämiehet ja lävistä heidät paaluihin Herralle, vasten aurinkoa, että Herran vihan hehku kääntyisi pois Israelista"." (4.Moos.25:1-4)

Jumala johdatti israelilaiset Egyptin orjuudesta kohti luvattua maata.  Näissä jakeissa oltiin jo lähellä määränpäätä. Sittim sijaitsi Jordanista itään. Sittim oli se paikka, josta Joosua lähetti kaksi vakooja Jerikoon (Joos.2:1). Voi sanoa, että vielä aivan loppumetreillä Israel lankesi epäjumalan palvontaan. Sortuminen tapahtui Moabin tyttärien kautta ja heidän kanssaan. Epäjumalanpalvelusmenoihin liittyi mm. irstaus. Jumala ei tällaista katsonut silloin - eikä katsele tänä päivänäkään. Jumala on Pyhä Jumala.

Näiden jakeiden kautta korostuu tämän päivän uskovalle Jumalan armon suuruus Jeesuksen Kristuksen ristintyön kautta. Raamattu sanoo: "Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme." (Room.6:23) Vielä Raamattu sanoo: "-sillä hän antoi sielunsa alttiiksi kuolemaan, ja hänet luettiin pahantekijäin joukkoon, hän kantoi monien synnit, ja hän rukoili pahantekijäin puolesta." (Jes.53:12). Olemme valtavan etuoikeutettuja kun saamme elää tässä armon ajassa. Aikamme koettelemukset eivät ole mitään verrattuna siihen kirkkauteen joka Jumalan omia odottaa Taivaassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti