4.Moos.27

Mooses ja hänen veljensä Aaron eivät päässeet Jumalan israelilaisille lupaamaan luvattuun maahan. "Ja Herra sanoi Moosekselle: "Nouse tälle Abarimin vuorelle ja katsele sitä maata, jonka minä annan israelilaisille. Ja kun olet sitä katsellut, niin sinutkin otetaan pois heimosi tykö, niinkuin veljesi Aaron otettiin, sentähden että te Siinin erämaassa, kansan riidellessä, niskoittelitte minun käskyjäni vastaan ettekä pitäneet minua pyhänä heidän silmiensä edessä, silloin kun vettä hankitte." Se oli Meriban vesi Kaadeksessa Siinin erämaassa." (jakeet 12-14, ks. 4.Moos.20).

Synti on johtajille sama kuin kaikille muillekin. Jumala ei katso henkilöön.

Pastoreiden tai muiden vastuunkantajien läheisiä ja samalla Jumalaa vastaan tekemiä rikkomuksia ei tule katsoa läpi sormien tai yrittää vähätellä. Vähättely ei ole armoa. Synnissä ei ole mitään hyvää eikä siitä pidä etsiä Jumalallista tarkoitusta. Jumala antaa katuvalle anteeksi, mutta ihminen ketä vastaan on rikottu, voi kantaa haavoja pitkään. Siksi rikkomuksen tehnyt vastuunkantaja ei voi jatkaa toimintaansa niinkuin mitään ei olisi tapahtunut vaan asia pitää selvittää loppuun asti. 

Mooses ei protestoinut maallisen elämänsä päättymistä. Pikemminkin hän oli huolissaan, tuleeko hänen sijaansa israelilaisille hyvä johtaja. Ja tulihan se, Joosua, Nuunin poika. Joosua johdatti kansan luvattuun maahan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti