4.Moos.31

Jumala käski tuhota midianilaiset (4.Moos.25:17; 31:3). Taustana oli israelilaisten lankeaminen palvelemaan epäjumala Baal-Peoria. "Sillä he ahdistivat teitä viekkailla juonillansa, joilla he houkuttelivat teidät Peorin ja sisarensa Kosbin, midianilaisen päämiehen tyttären, ansaan, -" (4.Moos.25:18). Kaksitoistatuhatta Israelin miestä lähti liikkeelle luvussa 31. Sotatoimet sujuivat israelilaisten näkökulmasta hyvin sillä yksikään mies ei kaatunut (jae 49). Sotajoukkoja johti tuhannen- ja sadanpäämiehet. Tuhannenpäämiehiä johti pappi Piinehas (ks. 4.Moos.25:7-8). Hänellä oli sodassa mukana pyhät esineet ja hälytystorvet (jae 6). Kyseessä oli pyhä sota, Herran kostotoimi.

Jumalan suhtautuminen kaikenlaiseen epäjumalanpalvontaan on jyrkän kielteinen. "Älä kumarra muuta jumalaa; sillä Herra on nimeltänsä Kiivas, hän on kiivas Jumala" (2.Moos.34:14). Ihmisellä ei myöskään voi olla kahta herraa, "sillä hän on joko tätä vihaava ja toista rakastava, taikka tähän liittyvä ja toista halveksiva" (Luuk.16:13). Raamatussa sanotaan Jumalasta: "Kateuteen asti hän halajaa henkeä, jonka hän on pannut meihin asumaan" (Jaak.4:5). 

Jumala on luonut ihmisen. Jos nyt ihminen halveksii Luojaansa palvelemalla epäjumalaa, onhan se perin outoa, lyhytnäköistä ja typerää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti