5.Moos.9

"Et sinä vanhurskautesi ja oikeamielisyytesi tähden pääse ottamaan heidän maatansa omaksesi, vaan näiden kansojen jumalattomuuden tähden Herra, sinun Jumalasi, karkoittaa heidät sinun tieltäsi ja täyttääksensä, mitä Herra valalla vannoen on luvannut sinun isillesi, Aabrahamille, Iisakille ja Jaakobille." (5.Moos.9:5)

Israelilaiset eivät saaneet Luvattua maata itselleen sen tähden, että he olivat niin hyviä Jumalan palvelijoita tai sen tähden, että heidän uskonsa oli niin suuri. Israelilaiset saivat Luvatun maan itselleen, koska Jumala oli luvannut maan heille (1.Moos.15:18-21). Toiseksi maassa asuvat kansat olivat läpeensä jumalattomia; Jumala karkoitti heidät israelilaisten tieltä (5.Moos.9:5). Kolmanneksi Jumala tietysti rakasti kansaansa ja oli sille armollinen (ks. 5.Moos.7:8).

Sinäkään et saavuta Taivaan kotia tekojesi perusteella tai sen perusteella kuinka valtava sinun uskosi on. Riittää, että olet ottanut Pelastuksen Sanan vastaan armosta uskon kautta. Siihen ei lisätä päälle enää yhden yhtäkään ehtoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti