Ruut 2

"Kun te korjaatte eloa maastanne, niin älä leikkaa viljaa pelloltasi reunoja myöten äläkä poimi tähkäpäitä leikkuun jälkeen, vaan jätä ne köyhälle ja muukalaiselle. Minä olen Herra, teidän Jumalanne." (3.Moos.23:22).

Ruut, köyhä muukalainen Mooabista, oli tullut anoppinsa Noomin mukana Mooabista Juudan Beetlehemiin. Heidän molempien miehet olivat kuolleet (Ruut.1:2-5). Leskinä he olivat köyhiä. Ruut käytti Jumalan Sanan suomaa oikeutta mennä keräämään pellolta tähkäpäitä leikkuun jälkeen. Ruut oli turvautunut Israelin Jumalaan (Ruut.2:12); niinpä Jumala siunasi Ruutia. Jumala ohjasi hänen jalkansa pelloille jonka omisti Booas, hänen anoppinsa varakas sukulainen. Booas osoitti Ruutille erityistä laupeutta huolimatta siitä, että hän oli muukalainen (Ruut.2:14-16). Ruutin pitkä päivä pellolla takasi leivän pöytään useaksi päiväksi (Ruut.2:11). 

Tämä  on koskettava tarina köyhyydestä ja Jumalan tuomasta avusta. Raamatussa sanotaan: "Antakaa suuta pojalle, ettei hän vihastuisi ettekä te hukkuisi tiellänne. Sillä hänen vihansa syttyy äkisti. Autuaat ovat kaikki, jotka häneen turvaavat." (Ps.2:12)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti