2.Sam.3

"Kun Abner tuli takaisin Hebroniin, vei Jooab hänet syrjään porttiholvin keskelle, muka puhutellakseen häntä kahden kesken, ja pisti häntä siellä vatsaan, niin että hän kuoli-hänen veljensä Asaelin veren kostoksi." (2.Sam.3:27, ks myös 2.Sam.2:19-23). 

Kun yksi tappaa yhden ja kostoksi toinen tappaa toisen, niin onko siinä tuloksena rauha? Ei ole. Kostonkierre ja sukupolvien vihanpito voi jatkua satoja, jopa tuhansia vuosia. 

Raamatussa kehotetaan pyrkimään rauhaan kaikkien kanssa (Hebr.12:14, Room.12:18). Efesolaiskirjeessä kerrotaan, että Jeesus Kristus on purkanut erottavan väliseinän, nimittäin vihollisuuden (ks. Ef.2:13-15). Silti uskovienkin kesken voi olla jos jonkinlaista vihanpitoa. Se on kyllä tarpeetonta, ikävää ja turhaa. Kristuksessa entiset viholliset saavat täyden oikeuden olla rakkaita ystäviä ja veljiä ja sisaruksia riippumatta siitä mitä ennen on tapahtunut. Toki asian kirkastuminen tarvitsee Jumalan kosketusta: Että voi katsoa ympärilleen Jumalan silmin ja nähdä "vihollisessa" rakkaan ihmisen, joille voi antaa anteeksi ennen kuin anteeksi pyydetään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti