2.Sam.6

Herran liiton arkkia tuotiin riemuiten Jerusalemiin. "Ja Daavid hyppi kaikin voimin Herran edessä, ja Daavid oli puettu pellavakasukkaan." (2.Sam.6:14).

"Kun Herran arkki tuli Daavidin kaupunkiin, katseli Miikal, Saulin tytär, ikkunasta; ja nähdessään kuningas Daavidin karkeloivan ja hyppivän Herran edessä halveksi hän häntä sydämessänsä." (2.Sam.6:16). "-Kuinka arvokkaana onkaan Israelin kuningas nyt esiintynyt, kun on tänä päivänä paljastanut itsensä palvelijainsa palvelijattarien silmien edessä, niinkuin kevytmielinen ihminen paljastautuu!"(2.Sam.6:20).

En oikein tiedä oliko Miikalin, Daavidin vaimon, Daavidia kohtaan osoittaman halveksunnan syy ainoastaan Daavidin estoton riemuitseminen ja vaatetus - vai oliko taustalla  jotakin muuta. Raamattu kyllä sanoo, että Miikal rakasti Daavidia (1.Sam.18:20). Mutta tosiasia on, että  Saul oli antanut Daavidin vaimon Miikalin Paltille, joka mitä ilmeisimmin rakasti Miikalia (1.Sam.25:44, 2.Sam.3:14-16). Kun sitten Miikal palautettiin Daavidille, Miikal oli yksi vaimo muiden joukossa. 

Nämä jakeet herättävät ajatuksia paitsi Miikalin elämästä, myös olemisesta Herran edessä. Daavid karkeloi Herran edessä, ei ihmisten (ks. 2.Sam.6:21).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti