1.Kun.12

Luvussa 11 kerrotaan kuinka kuningas Salomo kiintyi rakkaudella muukalaisiin  naisiin, joista Jumala oli käskenyt:" Älkää yhtykö heihin". (ks. 1.Kun.11:1-2). Muukalaiset vaimot taivuttivat Salomon sydämen seuraamaan muita jumalia. Näin Salomo teki sitä mikä oli pahaa Herran silmissä. (ks. 1.Kun.11: 4-6, 10).

"Sentähden Herra sanoi Salomolle: "Koska sinun on käynyt näin, ja koska et ole pitänyt minun liittoani etkä noudattanut minun käskyjäni, jotka minä sinulle annoin, niin minä repäisen valtakunnan sinulta ja annan sen sinun palvelijallesi." (1.Kun.11:11) 

Salomolle nousi vastustajia ja kun Salomo kuoli, valtakunta jakaantui. Jerobeamista tuli Pohjoisen osan kuningas ja Rehabeamista tuli Juudan kuningas. Kun ensimmäistä ja toista kuningasten kirjaa selaa, näyttää siltä, että kuninkaita vaihtui jatkuvasti. Tosaalta esimerkiksi Jerobean hallitsi 22 vuotta ja Rehabeam 17 vuotta (1.kun.14:19,21). "Mutta Rehabeam ja Jerobeam olivat kaiken aikaa sodassa keskenään" (1.Kun.14:30)

Raamatussa kerrotaan paljon tulevasta rauhan valtakunnasta, kuningaskunnasta, jota Jeesus hallitsee kuningasten kuninkaana ja herrain herrana. (ks. esim. Matt.25:34 sana valtakunta, kuningaskunta, Sak.14:9. Huom. Matt 25 ei käsittele viimeistä tuomiota, se ei ole sama kuin Ilm.20:11-15. Luvussa Matt 25 kerrotaan ahdistuksen ajan lopun ns. kansojen tuomiosta) Kyse tulevassa kuningaskunnassa ei ole vielä Jumalan luoma uusi taivas ja uusi maa (Ilm.21) vaan kyse on tuhatvuotisesta valtakunnasta (Ilm.20), jonka keskuspaikka on Jerusalem. Tästä valtakunnasta evankeliumit puhuvat paljon. Tuhat vuotisen valtakunnan aikana mm. saatana on sidottuna (Ilm.20:2). Se on aikaa jolloin ei ole sotia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti