1.Kun.21

"Ja kaksi kelvotonta miestä tuli ja istui häntä vastapäätä. Ja ne kelvottomat miehet todistivat Naabotista kansan edessä sanoen: "Naabot on kironnut Jumalaa ja kuningasta". Silloin he veivät hänet kaupungin ulkopuolelle ja kivittivät hänet kuoliaaksi." (1.Kun. 21:13)

Naabot tuomittiin kuolemaan (ks. 3.Moos.24:16), vaikka hän oli syytön. Iisebel, kuningas Aahabin puoliso, käytti valtaansa vääryyteen ja junaili kaiken niin, että Naabot tuomittaisiin. Kelvottomat miehet antoivat väärän todistuksen (ks. 2.Moos.20:16). Miksi näin tehtiin? Jotta kuningas saisi Naabotin viinitarhan itselleen.

Iisebel oli henkilö, jota pelättiin. Hänellä oli valta-asemansa puolesta mahdollisuus toteuttaa pimeitä ajatuksiaan. Hänen loppunsa oli sen mukainen. "Jisreelin vainiolla koirat syövät Iisebelin lihan." (ks. 2.Kun.9:30-37).

Lähimmäisestä on hyvä antaa aina oikea todistus riippumatta siitä kuka henkilö on kyseessä. Raamatussa puhutaan siitä, että ei katsota henkilöön. Ei anneta ns. pärstäkertoimen vaikuttaa todistuksen annossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti