2.Kun.16

Jeesus sanoi Johanneksen ilmestyksessä Efeson seurakunnalle: "Mutta se minulla on sinua vastaan, että olet hyljännyt ensimmäisen rakkautesi." (Ilm.2:4). Jos voit määritellä uskoontulosi ajankohdan, niin muistatko, mitkä olivat ne ensimmäiset rakkauden tekosi tuoreena uskovana? Minä kerroin uskoontulostani ensin läheisilleni ja sitten vähän myöhemmin rohkenin kertoa muillekin. Ei olisi tullut mieleenkään, että siinä ensirakkaudessa olisin jakanut poliittisia mielipiteitä, näkemyksiä terveydellisistä kysymyksistä, kiistanäkemyksiä oppikysymyksistä tai ylipäätä mitään muuta kuin Jeesuksesta ja siitä kuinka ihana ja mahtava Hän on. 

Miten tämä liittyy otsikon lukuun? Ajattelen, että Juudan kuningas Aahas oli äärimmäisen kaukana Jeesuksen rakkaudesta. Hän kävi käsiksi temppelin Jumalan palvelus kaluihin. Hän ei ainoastaan muuttanut tai korvannut niitä uusilla (ks. 2.Kun.16:14,17,18) vaan hän suoraan sanoen hakkasi niitä palasiksi ja sulki Herran temppelin ovet (ks. 2.Aik.28:24). 

Ensirakkautta ja sen ensimmäisiä tekoja kannattaa itsekunkin pohtia ja verrata siihen mitä tänä päivänä tekee ja julistaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti