Miehen ja naisen tasa-arvo arjessa ja rakkaus

Kristuksessa Jeesuksessa rakkaudessa tapahtuva tasa-arvo miehen ja naisen välillä arjessa on uskoni mukaan sitä, että kunnioitetaan parinsa tahtoa ja ollaan valmiita luopumaan omasta tahdosta parinsa tahdon hyväksi niin että kaikki tämä on yhtä Jumalan tahdon kanssa.

"Alistukaa toistenne tahtoon, Kristusta totellen."
Ef.5:21

Kyse ei mielestäni ole siitä, että mies voi ottaa riidan keskellä Raamatun esille ja Raamatun nimessä paasata vaimolleen:
"Niin kuin seurakunta alistuu Kristuksen tahtoon, niin myös vaimon tulee kaikessa alistua miehensä tahtoon."
Ef.5:24

Sillä kyse ei ole alistamisesta. Kyse on rakkaudessa tapahtuvasta alistumisen kilvoittelusta puolin ja toisin. Sanotaanhan:
"Miehet, rakastakaa vaimoanne niin kuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi henkensä sen puolesta pyhittääkseen sen."
Ef.5:25

Olenko minä valmis kuolemaan vaimoni puolesta?

Nykyaikana nämä efesolaiskirjeen jakeet (5:21-31) saattavat herättää hämmennystä ja jopa sitä, että Raamattu heitetään kaapin perälle. Kyse ei kuitenkaan ole sellaisesta tasa-arvo asiasta joka voitaisiin kaivaa esille jostakin asetuksista tai maan lakikirjasta vertailemalla miehen ja naisen oikeuksia tms. Kyse tässä on Kristuksen rakkaudessa elämisestä. Kristuksen rakkaudessa esimerkiksi alistumme kaikessa Jumalan tahtoon.

Miehen ja naisen välillä arjessa rakkaus näkyy epäitsekkyytenä. Esimerkksi siinä, että mies auttaa vaimoa kaikessa hänen askareissaan, kunnioittaa ja alistuu hänen tahtoonsa ja rakastaa häntä. Kyse ei todellakaan ole mistään valtataistelusta, siitä että kuka talossa määrää!

Tämän tähden sellaiset jakeiden kohdat kuin "sillä mies on perheensä pää" ihan turhaan nostaa negaatioita tai agressioita. Miksi muuten niin käy? Miksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti