Kanteleen välisoitto

"Hän lähettää taivaasta minulle pelastuksen, kun minua herjaavat minun polkijani. Sela. Jumala lähettää armonsa ja totuutensa." (Ps.57:3)

"Herra on tehnyt itsensä tunnetuksi, on pitänyt tuomiot, kietonut jumalattoman hänen kättensä tekoihin. -Kanteleen välisoitto. Sela." (Ps.9:17)

Kiinnitin näissä psalmin jakeissa huomioni taukoihin! Ensimmäisessä jakeessa on keskellä jaetta sana "sela". Jälkimmäisessä jakeessa on "kanteleen välisoitto. Sela".

Aloin ajattelemaan, että elämässäkin on hyvä olla sela-hetkiä tai "kanteleen välisoittoja" vaikka ihan keskellä arkirutiinejamme. On hyvä pysähtyä hetkeksi: seurata kuinka varis lentää risu nokassaan tai kuinka vesipisarat ovat jäätyneet kuusen neulasiin pakkasella. Tai mitä ikinä se sitten onkaan - näissä hetkissä, uskon näin, jäsennämme itseämme - tiedostamattomasti tai tiedostaen.

Joskus pidempikin "kanteleen välisoitto" tulee pakon sanelemana työttömyyden, sairauden tms. tähden. Mutta varmasti minitaukoja voisi myös harjoitella - esimerkiksi tarkkaamalla luomakuntamme kauneutta.

Milloin sinulla on viimeksi ollut "kanteleen välisoitto"?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti