Siunattu köyhä

Miksi ihminen keskittyisi keräämään rahaa ja omaisuutta tässä maailmassa? Mikä siinä on ideana? Onko siinä ideana se, että sitten vanhana saa sairastaa isossa talossa tai olla ulkoisesti loistokkaassa palvelukodissa? Tai ehkäpä kerätään lapsille. Ehkäpä se on rakkauden osoitus omille lapsille jos  muuten tunteitaan on vaikea ilmaista. Tai ehkä siinä on järkisyyt: On sitten helpompaa lapsille, kun on autokin valmiina ja pesämunaa opiskeluun jne. Luulen, että tämän tyyppisissä tulevaisuuden kuvitelmissa kuvitelma ja todellisuus eivät useinkaan kohtaa.

Mitä on rikkaus? Todellinen rikkaus on jotakin sellaista mihin ruoste ei iske. Se ei ole materiaa. Se ei ole rahaa, ei kultaa, ei taloja, eikä sijoitussalkkuja. Raamattu sanoo:

"Kuulkaa, rakkaat veljeni. Eikö Jumala ole valinnut niitä, jotka maailman silmissä ovat köyhiä, olemaan rikkaita uskossa ja sen valtakunnan perillisiä, jonka hän on luvannut niille, jotka häntä rakastavat?
Mutta te olette häväisseet köyhän. Eivätkö juuri rikkaat teitä sorra, ja eivätkö juuri he vedä teitä tuomioistuimien eteen?
Eivätkö juuri he pilkkaa sitä jaloa nimeä, joka on lausuttu teidän ylitsenne?" (Jaak.2:5-7)

Maailman silmissä köyhä, on usein Jumalan silmissä rikas.

Olen huomannut, vaikka ei pitäisi yleistää, että taloudellisesti rikkaat ovat vähemmän kiinnostuneita uskon asioista kuin taloudellisesti köyhät. Luulen, että tämä pitää paikkaansa. Ajattelen, että köyhä on tyhjä omasta itsestään vailla mitään omaa mihin turvata. Mutta hänellä on Jeesus johon hän pistää kaiken toivonsa.

"Ja hän nosti silmänsä opetuslastensa puoleen ja sanoi: "Autuaita olette te, köyhät, sillä teidän on Jumalan valtakunta." (Luuk.6:20)

Taloudellinen rikkaus voi tuoda riippumattomuuden tunteen Jumalasta. Kuitenkin tosiasia on, että ihminen vie tästä maailmasta mukanaan yhtä paljon kuin hän näkee kun hän sulkee silmänsä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti