Pärstäkerroin

"Veljeni, älköön teidän uskonne meidän kirkastettuun Herraamme, Jeesukseen Kristukseen, olko sellainen, joka katsoo henkilöön.
Sillä jos kokoukseenne tulee mies, kultasormus sormessa ja loistavassa puvussa, ja tulee myös köyhä ryysyissä,
ja te katsotte loistavapukuisen puoleen ja sanotte: "Istu sinä tähän mukavasti", ja köyhälle sanotte: "Seiso sinä tuossa", tahi: "Istu tähän jalkajakkarani viereen",
niin ettekö ole joutuneet ristiriitaan itsenne kanssa, ja eikö teistä ole tullut väärämielisiä tuomareita?" (Jaak.2:1-4)

Jumala ei katso pärstäkertoimeen eikä meidänkään tulisi niin tehdä.

"Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista; sillä kaikki te olette yhtä Kristuksessa Jeesuksessa." (Gal.2:28)

Kun Samuel meni Iisain luo voidellakseen Iisain pojan kuninkaaksi, katsoi Samuel ensin ulkonäköön.

"Kun he sitten tulivat ja hän näki Eliabin, ajatteli hän: "Varmaan on nyt tässä Herran edessä hänen voideltunsa".
Mutta Herra sanoi Samuelille: "Älä katso hänen näköänsä äläkä kookasta vartaloansa, sillä minä olen hänet hyljännyt. Sillä ei ole, niinkuin ihminen näkee: ihminen näkee ulkomuodon, mutta Herra näkee sydämen." (1.Sam.16:6-7)

Meidän ei tarvitse katsoa rikkaan kultakoruja tai köyhän ryysyjä. Tiedämme, että todellinen rikkaus tulee Jeesuksen Kristuksen tuntemisen kautta (ks. 1.Kor,1:4-5). Tämä rikkaus on tarjolla myös sinulle - riippumatta lompakkosi paksuudesta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti