1.Moos.17

Jumala teki liiton Abrahamin kanssa. Liiton merkkinä oli ympärileikkaus. ”Ja tämä on minun liittoni sinun ja sinun jälkeläistesi kanssa; pitäkää se: ympärileikatkaa jokainen miehenpuoli keskuudessanne. Ympärileikatkaa esinahkanne liha, ja se olkoon liiton merkki meidän välillämme, minun ja teidän. Sukupolvesta sukupolveen ympärileikattakoon jokainen poikalapsi teidän keskuudessanne kahdeksan päivän vanhana -” (1.Moos.17:10-12)


Ympärileikkaus koski nimenomaa miessukupuolta, ei siis naisia. Tänäkin päivänä juutalaiset ympärileikkaavat poikalapsensa eikä sitä tulisi mitenkään estää.


Kristitty ei tarvitse esinahkansa ympärileikkausta. ”Sillä Kristuksessa Jeesuksessa ei auta ympärileikkaus eikä ympärileikkaamattomuus, vaan rakkauden kautta vaikuttava usko.” (Gal.5:6). Kristitty ei tarvitse uskonnollisia rituaaleja. Myöskään kristityn vesikaste ei tulisi olla mikään ympärileikkauksen kristillinen jatkumo. Emme tarvitse muotokristillisyyttä vaan elävän yhteyden elävään Jumalaan. Johannes Kastaja sanoi Jeesuksesta: hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti