Armon sanan julistamisesta ja täytetystä työstä

Kun armoa julistetaan, tulee julistaa myös syntipuolta, sillä nimenomaa syntinen armahdetaan. Jeesus tuli maailmaan syntisiä pelastamaan (1.Tim.1:15). ”Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa,-” (Room.3:23-24). Jos sinä ihminen tulet synnintuntoon, niin se on hyvä asia. Sinä voit uskossa Jeesukseen rientää armoistuimelle ja saada armon. ”jonka [=Jeesuksen] Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä-”(Room.3:25). 

Jeesus sovitti Golgatan ristillä sinun syntisi. Hän teki sen työn ennenkuin sinä olit edes olemassa. Hän sovitti syntisi mitä et edes vielä ollut tehnyt! Se, että Jeesus on sovittanut syntisi (minkä tosiasian olet toivottavasti ottanut uskolla vastaan) ei tarkoita sitä, että voisit ummistaa silmäsi syntielämälle. Jeesuksen täytetty työ ristillä ei tarkoita syntisyyden unohtamista, sen vähättelyä tai kieltämistä. Ihminen yksinkertaisesti on syntinen ja hän tarvitsee armoistuinta päivittäin. Täytetty työ on avannut pääsyn uskon kautta armoistuimelle.Väärä vapaus ja väärä armo on sitä, että ajatellaan, että ei ole niin väliä mitä teen, koska Jeesus on hoitanut homman. 

Kyllä Jumala haluaa, että syntisen uskovan polvet kuluvat rukousalttarilla. ”Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.” (1.Joh.1:8) Niinkuin lapsi pyytää isältään anteeksi tehtyään väärin, myös uskova Jumalan lapsi pyytää anteeksi Taivaan Isältä. Se on normaalia ja tervettä Isä-lapsi suhdetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti