1.Moos.38

Jaakobin pojalla Juudalla oli kolme poikaa kanaanilaisesta Suuasta: Eer, Oonan ja Seela. Eer oli esikoinen ja hänen vaimokseen tuli Taamar. Kun Eer kuoli, Taamar jäi leskeksi eikä hänellä ollut poikaa. 


Myöhemmin laissa, jakeissa 5.Moos.25:5-6, kerrotaan mitä tämänkaltaisessa tilanteessa tuli tehdä: ”Kun veljeksiä asuu yhdessä ja joku heistä kuolee eikä hänellä ole poikaa, niin älköön vainajan leski menkö naimisiin muuhun sukuun, syrjäisen miehen kanssa. Hänen lankonsa yhtyköön häneen, ottakoon hänet vaimokseen ja täyttäköön häntä kohtaan langon velvollisuuden. Ja esikoinen, jonka vaimo synnyttää, katsottakoon kuolleen veljen omaksi, ettei hänen nimensä pyyhittäisi pois Israelista.”


Oonanin tuli yhtyä kuolleen veljensä vaimoon, Taamariin. Mutta jostain syystä Oonanin ollessa Taamarin kanssa, Oonan laski siemenensä maahan (jae 9). Ja myös Oonan kuoli. Jäljelle jäi Seela, joka ei vielä ollut täysi-ikäinen... Tuli siis odottaa...


Mikäköhän oli Seelan Ja Taamarin ikäero? Kenestä Taamar lopulta sai lapsen, se selviää lukemalla tämä vauhtia ja vaarallisia tilanteita sisältävä luku. Kiitos Jumalalle, että vastaavaa lankousavioliittosysteemiä ei ole enää käytössä - ainakaan kristillisyydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti